Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zalm
  6. Tartaar van zalm met appel en avocado

Tartaar van zalm met appel en avocado

Door: marcdepester

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-08-2017

Ingrediënten 4 personen


2 Atlantische zalmhaasjes (diepvries)
1 avocado (rijpe)
1 appel (granny smith)
1 limoen (enkel het sap)
1/4 plantje dille (vers) (+ 1 takje voor de versiering)
1/4 plantje bieslook (vers)
1 eetl. olijfolie
zwarte peper (molen)
zout



Een makkelijk, lekker fris voorgerecht.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding :

€" Laat de zalmhaasjes heel oppervlakkig ontdooien en snij in kleine blokjes (dat gaat makkelijker als de vis nog licht bevroren is).
€" Snipper de verse kruiden fijn.
€" Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met de helft van het limoensap.
€" Snij 3/4 van de ongeschilde appel in blokjes en de rest in dunne staafjes. Besprenkel met de rest van het limoensap.

Bereiding:
1 Meng de zalmblokjes met de avocado- en appelblokjes,
de fijngesnipperde kruiden en de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
2 Verdeel de zalmtartaar over 4 borden (eventueel met behulp van een serveerring). Versier met de staafjes appel en enkele plukjes dille.

Tags

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top