1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Spareribs KHA

Spareribs KHA

  • Amerikaans, Buffet
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-08-2017

Ingrediënten 3 personen


3 hele spareribs (rauw)

KRUIDENMIX:
200 gram sukrin gold
2 tl (gerookte) paprikapoeder
1 el mosterdpoeder
1 tl zout
1 tl knoflook poeder
1 tl uienpoeder
1 tl tijm
1 tl selderijzout

BBQSAUS:
1 blik gezeefde tomaten
1 gesnipperde ui
3 teentjes knoflook
1 el uienpoeder
1/4 tl knoflook poeder
1 el chili poeder
2 el Worcestershire saus zonder toegevoegde suiker
2 el mosterd
3 el sukrin gold
1/4 tl zoetstof
2 tl liquid smoke optioneel voor de smokey smaak
1 tl zeezout
2 el appelcider azijn


Verder heb je nodig


Steelpan, Snijplank, tissue, vershoudzakje met drukstrip om het vlees in te marineren, kwastje, staafmixer barbecue en niet te vergeten een snelkookpan met stoommandje.


Door de bereiding in de snelkookpan valt het vlees zo van de botjes af, net niet te. Het zijn heel wat handelingen, maar als je het resultaat proeft weet je dat het het waard is!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Je begint met het maken van de kruidenmix. Vervolgens pak je de spareribs. Hier zit een klein vliesje aan de kant waar de botten het minst met vlees bedekt zijn. Probeer dat vliesje eraf te trekken. Dit kun je het beste doen door een hoekje los te peuteren en deze vast te pakken met een tissue. Trek dan voorzichtig alles eraf.
Nu is het vlees klaar voor de kruidenmix. Ik stop ze in het zakje met drukstrip en doe daar ook de kruiden bij. Nu goed omwentelen zodat alle kruiden overal aan gaan plakken.
Je kan dit een paar uurtjes laten marineren in de koelkast.
Zet een stoommandje in de snelkookpan met water tot de onderkant van dit mandje. Leg het vlees erin. Sluit de pan af en laat het op stoom komen, 20 minuten.
Nu is het tijd om de saus te maken. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen. Met de staafmixer maak je de saus mooi glad.
Neem het vlees uit de pan en leg het op de BBQ. Smeer wat saus over het vlees. Nu goed opletten dat je het vlees langzaam opwarmt en een mooi kleurtje krijgt. Zwart is geen optie! :-D

Serveertip

Als je alles een dag van te voren maakt, kun je op de dag zelf redelijk relaxed aan de slag.

Eet smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jawico


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jawico
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top