Oosterse pulled pork uit de slowcooker

  • Indisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 16-08-2017
  • Oosterse pulled pork uit de slowcooker

    Oosterse pulled pork uit de slowcooker

    Oosterse pulled pork uit de slowcooker

  • Oosterse pulled pork uit de slowcooker

    Oosterse pulled pork uit de slowcooker

    Oosterse pulled pork uit de slowcooker

  • Oosterse pulled pork uit de slowcooker

    Oosterse pulled pork uit de slowcooker

    Oosterse pulled pork uit de slowcooker

  • Oosterse pulled pork uit de slowcooker

    Oosterse pulled pork uit de slowcooker

    Oosterse pulled pork uit de slowcooker

  • Oosterse pulled pork uit de slowcooker

    Oosterse pulled pork uit de slowcooker

    Oosterse pulled pork uit de slowcooker

  • Oosterse pulled pork uit de slowcooker

    Oosterse pulled pork uit de slowcooker

    Oosterse pulled pork uit de slowcooker

  • Oosterse pulled pork uit de slowcooker

    Oosterse pulled pork uit de slowcooker

    Oosterse pulled pork uit de slowcooker

  • Oosterse pulled pork uit de slowcooker

    Oosterse pulled pork uit de slowcooker

    Oosterse pulled pork uit de slowcooker

  • Oosterse pulled pork uit de slowcooker

    Oosterse pulled pork uit de slowcooker

    Oosterse pulled pork uit de slowcooker

  • Oosterse pulled pork uit de slowcooker

    Oosterse pulled pork uit de slowcooker

    Oosterse pulled pork uit de slowcooker

  • Oosterse pulled pork uit de slowcooker

    Oosterse pulled pork uit de slowcooker

    Oosterse pulled pork uit de slowcooker

Heerlijke pittige pulled pork. Lekker op een broodje maar ook met nasi, bami of patatjes. Weinig voorbereiding, het moet alleen wel nog 9 uurtjes in de Slowcooker. Ik ben geinspireerd door soortgelijke recepten maar dit is uiteindelijk mijn eigen recept geworden zoals ik hem lekker vind.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Benodigdheden (zoals ik hem precies gemaakt heb):

** 2 kilo hamlappen
** 2 uien (klein gesnipperd)
** 3 teentjes knoflook (heel klein geplet en gehakt)
** 1 rode peper (ontzaad en heel klein gesneden)
** 1 eetlepel sambal badjak
** 1 eetlepel sambal oelek
** 1,5 eetlepel gembersiroop
** 1,5 eetlepel rode wijn azijn
** 100 ml ketjap manis (zoet)
** 50 ml ketjap asin (zout)
** 100 ml water
** 3 kruidnagels
** 2 steranijs (gewoon heel laten)
** 2 theelepels Chinees 5 kruiden poeder
** 1,5 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
** 2 dessertlepels kokosbloemsuiker (bruine basterd suiker kan ook)
** 2 kleine bouillonblokjes (de ouderwetse in de rood/gele verpakking, verkruimeld)
** zout en zwarte peper uit de molen (naar smaak)
** scheutje (knoflook-chili)olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Slowcooker

Bereidingswijze

** Fruit de ui, knoflook, rode peper, gembersiroop, 5 kruiden poeder, sambal, kokosbloemsuiker en gemalen koriander mengsel even aan in een beetje olie in de binnepan van de slowcooker. (heb je geen uitneembare pan, doe het dan in een Koekenpan en doe het daarna in de slowcooker). Zet de binnepan terug in de slowcooker.

** Bestrooi de hamlappen met peper en zout uit de molen en bak aan twee kanten aan in een pan. Ik heb ervoor gekozen om dat in een grillpan te doen met een piepklein beetje olie.

** De hamlappen gaan bovenop het uien, knoflook, kruidenmengsel.

** Dan gaat het ketjap, water en rode wijnazijn mengsel bij samen met de steranijs, de kruidnageltjes en de verkruimelde bouillonblokjes.

** Deksel erop en 2 uur op high en 7 uur op low

** Ik heb na 8,5 uur het vlees uit de pan gehaald en de helft van het vocht weg gegooid.

** Daarna heb ik heb het vlees in een schaal met twee vorken uit elkaar getrokken. Als het goed is hoef je daar geen enkele moeite voor te doen, het vlees valt zo uit elkaar.

** Doe het vlees terug in de slowcooker waar de andere helft van het vocht nog in zit en roer dit goed door elkaar.

** Laat dit nog even zonder deksel een half uurtje zo staan op low

** Eet smakelijk!

Serveertip

Ik heb de Oosterse pulled pork gegeten met de pittige boontjes en Airfryer patatjes.

Laatste reacties

SandraK1966 avatar
SandraK1966 30-01-2018

Ja lekker hè. Ik ben er zelf ook gek op.

Nomy1 avatar
Nomy1 30-01-2018

Echt heerlijk ga het van de week weer maken. De volgende dag is het nog lekkerder

SandraK1966 avatar
SandraK1966 12-09-2017

Ja dat is hetzelfde Dido dus je kunt gewoon palmsuiker gebruiken. Dank voor je compliment. Groetjes vsn Sandra

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 12-09-2017

Dit lekkers neem ik mee naar mijn kookboek. Die kokosbloemsuiker kan ik vervangen door goela djawa? Mijn complimenten voor je recepten, heel duidelijk en met mooie foto's. Groetjes, Dido

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten