1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Geroosterde maïskolven op z'n Mexicaans

Geroosterde maïskolven op z'n Mexicaans

Door: wilmiewillemse

  • Mexicaans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-08-2017

Ingrediënten 2 personen


- 2 maïskolven (met schutbladeren)
- 2 el mayonaise
- 2 tl chilipoeder
- enkele takjes koriander (blaadjes)
- limoen in partjes
- beetje zonnebloemolie


Verder heb je nodig


Bbq of grill-pan

Geroosterde maïskolven op z'n Mexicaans
Geroosterde maïskolven op z'n Mexicaans
Geroosterde maïskolven op z'n Mexicaans
Geroosterde maïskolven op z'n Mexicaans
Geroosterde maïskolven op z'n Mexicaans
Geroosterde maïskolven op z'n Mexicaans
Geroosterde maïskolven op z'n Mexicaans
Geroosterde maïskolven op z'n Mexicaans
Geroosterde maïskolven op z'n Mexicaans
Geroosterde maïskolven op z'n Mexicaans

Geroosterde maïskolven zijn tot ver over de grenzen van Mexico erg geliefd. In Mexico zelf zijn ze dan ook het meest verkochte streetfood.
Tijdens mijn vakantie in Mexico heb ik deze variant voor het eerst gegeten.
Toen het meisje van het stalletje vroeg hoe ik mijn maïskolf wilde hebben had ik daar 1, 2, 3, geen antwoord op en dus stelde ze voor om hem te maken op de manier zoals zij die zelf het lekkerste vond. En lekker was het ook
Als je zelf de mayo not-done vind kun je als alternatief zure room gebruiken maar weet wel dat de Mexicanen zelf de mayo ook niet schuwen
Lekker op de bbq maar je kunt dit ook heel goed in een grill-pan maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verhit een grillpan met een drupje olie (of bbq) trek de schutbladeren van de maïskolf naar achteren, verwijder de draden en sla de bladeren weer terug over de maïskolf houd de kolven kort onder de kraan (om te voorkomen dat ze verbranden) en rooster ze ongeveer 10 minuten aan alle kanten zodat ze gelijkmatig gaar worden.
- Trek de schutbladeren weer naar achteren (of verwijder ze) en doe op elke maïskolf een eetlepel mayonaise.
- Strooi er de chilipoeder overheen en bestrooi de maïskolf met blaadjes koriander.
- Serveer er partjes limoen bij die je vlak voor het eten over de maïskolf uitknijpt.

Tags, , , , , , ,



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top