Rijstsalade met Caribische kip en bonen

  • Caribisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-08-2017
  • Rijstsalade met Caribische kip en bonen

    Rijstsalade met Caribische kip en bonen

    Rijstsalade met Caribische kip en bonen

Een beetje aparte smaakjes bij elkaar, maar zo lekker!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g gele rijst
500 g kipfilet
2 el Caribbean Spice specerijenmelange (Euroma original spices by Jonnie Boer)
2 el arachideolie
400 g zwarte bonen
1 zak paprika (groen-rood-geel)
4 kiwi's
1 rode ui
1 limoen (schoongeboend)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes. Bestrooi met de Caribbean Spice en meng de olie erdoor.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de kip 6 min. op middelhoog vuur.
Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
Verwijder de steelaanzet van de paprika's en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Voeg de bonen en paprika toe aan de kip en bak nog 4 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
Schil en snijd ondertussen de kiwi's in blokjes van 1 cm en snipper de ui.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de kiwi, ui, het limoenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout. Schep de rijst door het kipgroentemengsel. Verdeel over een platte schaal en verdeel daar de salsa over.

Bron

Allerhande receptkaartje juli 2017 iets aangepast

Serveertip

Combinatietip:
Lekker met fijn gesneden munt en jalapeñopeper door de salsa.

Serveertip:
Warm, lauwwarm of koud lekker.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten