Rijstsalade met Caribische kip en bonen
- Caribisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 15-08-2017
Een beetje aparte smaakjes bij elkaar, maar zo lekker!!
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes. Bestrooi met de Caribbean Spice en meng de olie erdoor.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de kip 6 min. op middelhoog vuur.
Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
Verwijder de steelaanzet van de paprika's en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Voeg de bonen en paprika toe aan de kip en bak nog 4 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
Schil en snijd ondertussen de kiwi's in blokjes van 1 cm en snipper de ui.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de kiwi, ui, het limoenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout. Schep de rijst door het kipgroentemengsel. Verdeel over een platte schaal en verdeel daar de salsa over.
Bron
Allerhande receptkaartje juli 2017 iets aangepast
Serveertip
Combinatietip:
Lekker met fijn gesneden munt en jalapeñopeper door de salsa.
Serveertip:
Warm, lauwwarm of koud lekker.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties