1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Simpele bami met restjes uit de voorraadkast

Simpele bami met restjes uit de voorraadkast

Door: LuukSpee013

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-08-2017

Ingrediënten 4 personen


- 350 gr. Chinese mie (evt. vervangen door andere noedelssoorten of spaghetti)
- 350 gr. varkensvlees, in blokjes
- 250 gr. champignons
- 1 courgette
- 1 paprika
- 2 preien
- 100 gr. taugé
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 2 knoflookteentjes, geperst
- 1,5 tl. kurkuma
- 1,5 tl. komijn
- 1 tl. laos
- 1 tl. gemberpoeder
- 1 tl. sambal (manis)
- 1,5 el. ketjap manis
- (rijst)olie, om in te bakken
- zout en peper, naar smaak


Simpele bami met restjes uit de voorraadkast
Simpele bami met restjes uit de voorraadkast

Wanneer je veel kookt houd je altijd ingrediënten over, die te ruim zijn ingekocht of die je gewoonweg niet nodig bleek te hebben. Bij mij  belanden die dan vaak achter in de koel- of voorraadkast, waar hen vaak een eenzame verottingsdood te wachten staat. Zonde!

Met de restjes groente en vlees kun je makkelijk nog een nieuwe maaltijd in elkaar toveren. Zo ook deze bami. De ingrediënten in dit recept zijn dan ook eerder een indicatie. Wees dus creatief! 
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de mie, zoals staat aangegeven op de verpakking. Giet de mie af en laat afkoelen. Snijd ondertussen de groente in blokjes en de champignons in schijfjes.
2. Verwarm 1 el. (rijst) olie in een wokpan en bak hierin de blokjes varkensvlees op hoog vuur aan, totdat de blokjes goudbruin en gaar zijn. Schep regelmatig om en breng op smaak met zout en peper.
3. Schep het vlees uit de wokpan, leg op een bord of schaal en dek af met aluminiumfolie.
4. Fruit in het bakvet van het vlees het sjalotje en de knoflook aan en voeg de specerijen en de sambal toe. Bak kort aan.
5. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur, totdat de champignons hun vocht loslaten. Voeg eventueel wat extra olie toe, indien het geheel dreigt aan te bakken. Voeg daarna de rest van de groente, behalve de taugé, toe en roerbak, totdat alle groente beetgaar zijn.
6. Voeg het vlees en de mie toe aan de groente en roerbak nog enkele minuten mee. Breng het geheel op smaak met de ketjap.
7. Zet het vuur uit en schep de taugé door het geheel. Serveer de bami daarna warm en in diepe borden.

Tags, , , , ,

Serveertip

Serveer de bami met kroepoek, zoetzure groente en extra ketjap.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van LuukSpee013
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top