1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Gehakt
  5. Ovenschotel Indisch gekruid gehakt prei champignons en aardappelstamp

Ovenschotel Indisch gekruid gehakt prei champignons en aardappelstamp

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-08-2017

Ingrediënten 2 personen


Pl. 250 gram rundergehakt
1 eetlepel zonnebloemolie of arachideolie
4 middelgrote stengels prei
150 gram kastanjechampignons
1 flink sjalotje, gepeld en gesnipperd
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
1 à 2 theelepels sambal oelek (naar smaak)
1 theelepel djahé (gemberpoeder)
1 theelepel gemalen koriander
1/2 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel kurkuma (geelwortel)
1/2 verkruimelde vleesbouillontablet
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel pindakaas
peper, zout
plm. 650 gram kruimige aardapppelen
scheutje melk of room
plm. 10 gram boter


Verder heb je nodig


Pan
wok
ovenschaal
aardappelstamper


Verrukkelijke ovenschotel Indisch gekruid

Een ovenschotel zonder kaas !!

Een ovenschotel zonder kaas !!
Ovenschotel Indisch gekruid gehakt prei champignons en aardappelstamp
Ovenschotel Indisch gekruid gehakt prei champignons en aardappelstamp

Prei die op moest, een restant gehakt in de koelkast. Wat doe je ermee?
Lekker wokken met champignons en Indonesische kruiden + een lepel pindakaas.
De aardappellaag is gewoon gestampt met een scheutje room (kun je ook melk voor gebruiken).
Op de aardappellaag heb ik klontjes boter gelegd en geen kaas dit keer.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de ardappelen gaar in water met zout. Laat de aardappelen goed droogstomen. Stamp de aardappelen fijn met een scheutje melk of room met behulp van een aardappelstamper.

Maak de prei schoon en snij de prei in smalle ringen.
Maak de champignons schoon; snij deze in plakjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit de olie in de wok.
Bak hierin het gehakt rul en lichtbruin.
Voeg de sjalot- en knoflooksnippers toe en bak die even mee.
Voeg nu de sambal, djahé. koriander, kerriepoeder en kurkuma toe en bak even mee.
Voeg de champignons toe aan het gehaktmengsel. Bak de champignons even mee.
Voeg daarna de preiringetjes toe en verkruimel de 1/2 bouillontablet over de prei.
Roerbak nu alles met elkaar tot de prei beetgaar is.
Roer de ketjap manis en de eetlepel pindakaas erdoor.
(Is het geheel te dik naar je zin voeg dan 1 eetlepel water toe).

Doe het prei/gehakt/champignonmengsel in de Ovenschaal.
Verdeel de gestampte aardappelen erover.
Verdeel wat klontjes boter over de gestampte aardappelen.
Zet de schaal plm. 30 - 40 minuten in de oven tot de aardappelen een bruine kleur hebben gekregen.





Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top