BBQ PESTOBURGERS MET GEGRILDE GROENTEN EN KRIELSPIESJES

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-08-2017
  • BBQ PESTOBURGERS MET GEGRILDE GROENTEN EN KRIELSPIESJES

    BBQ PESTOBURGERS MET GEGRILDE GROENTEN EN KRIELSPIESJES

    BBQ PESTOBURGERS MET GEGRILDE GROENTEN EN KRIELSPIESJES

Pittige BBQ pestoburger met gegrilde groentjes en krieltjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g gekookte krieltjes
1 el Bakken en Braden Vloeibaar
5 kleine (rode) uien
1 courgette
1 aubergine
6 el Bertolli Pesto Rosso, of zelfgemaakte rode pesto
350 g gehakt
peper, zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
extra: spiesjes

Bereidingswijze

-Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.

-Rijg de krieltjes aan 8-12 spiesjes en bestrijk met Bertolli Vloeibaar.
-Pel en snijd 1 ui fijn en de rest in vieren.
-Maak de courgette en aubergine schoon en snijd in plakken van maximaal 1 ½ cm dikte. Meng de groenten met 2 el pesto.
-Meng het gehakt met de fijngehakte ui, 4 el pesto en een 1 tl peper. Vorm 4 gelijke burgers van het gehakt.

-Rooster de burgers en de krielspiesjes op de hete BBQ, onder de hete grill of in een hete grillpan in ca. 15 min. aan beide kanten gaar en goudbruin. Draai geregeld om !!!.
-Rooster de groenten 8 min.
-Bestrooi de gegrilde groenten en de krielspiesjes voor het serveren met wat peper en zout.
-Serveer de pestoburgers met de krielspiesjes en de groenten direct.

Bron

solo

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten