Pasta met tonijn, gegrilde paprika, gedroogde tomaat en olijven
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 10-08-2017
Lekker fris gerecht met tonijn. Ik gril de paprika ze;lf maar het kan net zo goed met een gekocht potje.
Ingrediënten 4 personen
** 1 zak pasta naar keuze (gekookt volgens gebruiksaanwijzing)** 1 pot tomatensaus Toscane (400 gram)
** 2 blikjes tonijn in water (uitgelekt)
** 1 ui (klein gesnipperd)
** 1 blikje ansjovis met kappertjes erin (gehalveerd)
** 3 kleuren paprika's (gegrild in de airfryer)(pot gegrilde paprika's kan ook)
** 1 pot gedroogde tomaten (klein gesneden)
** 3 tenen knoflook (geplet en klein gehakt)
** 1 rode verse peper (klein gesneden)
** ½ bos verse basilicum (de blaadjes)
** 1 klein blikje olijven met ansjovis (uitgelekt en gehalveerd)
** 1 klein blikje olijven met tonijn (uitgelekt en gehalveerd)
** scheutje knoflook-chili-olie
** 1 eetlepel *Italiaanse gedroogde kruiden* (LET OP!!!! alleen als je zelf de paprika gaat grillen!!!)
** 1 groentebouillonblokje* (LET OP!!!!! ik ben nogal zout van smaak ingesteld, ben je dat niet, laat het dan weg!!!!!)
Bereidingswijze
** Zet alles gewassen, gesneden en uitgelekt klaar.
** Als je zelf de paprika's gaat grillen in de airfryer, verwarm de airfryer dan voor op 180 graden. Doe de paprika's in een bak en besprenkel met knoflook chili-olie en een flinke eetlepel Italiaanse kruiden. Doe de bak in de airfryer, doe de anti-spat deksel erop en grill de paprika's 15 minuten op 180 graden. Schud ondertussen een paar keer door elkaar. Snij de paprika's in kleine stukjes.
** Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
** Doe een scheut knoflook-chili olie in een wok en bak hierin de ui, de peper en de gedroogde tomaat tot de ui zacht is (ongeveer 5 minuutjes op hoog vuur roerbakkend).
** Voeg de knoflook en de paprika toe en roerbak deze nog een minuut of 5 mee.
** Doe de tomatensaus Toscane erbij en laat even warm worden en doe dan de tonijn, olijven met ansjovis, de olijven met tonijn en eventueel een verkruimeld blokje *groentebouillon*.
** Meng alles door elkaar en voeg de gekookte pasta toe. Meng ook dit door elkaar.
** Doe als laatste de basilicumblaadjes erbij en roer door de pasta.
** Eet smakelijk!
Serveertip
Tip: Je kunt er natuurlijk ook nog geraspte kaas over heen strooien.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties