Surinaamse bami met kip fa chong en kip

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-08-2017
  • Surinaamse bami met kip fa chong en kip

    Surinaamse bami met kip fa chong en kip

    Surinaamse bami met kip fa chong en kip

  • Surinaamse bami met kip fa chong en kip

    Surinaamse bami met kip fa chong en kip

    Surinaamse bami met kip fa chong en kip

  • Surinaamse bami met kip fa chong en kip

    Surinaamse bami met kip fa chong en kip

    Surinaamse bami met kip fa chong en kip

  • Surinaamse bami met kip fa chong en kip

    Surinaamse bami met kip fa chong en kip

    Surinaamse bami met kip fa chong en kip

  • Surinaamse bami met kip fa chong en kip

    Surinaamse bami met kip fa chong en kip

    Surinaamse bami met kip fa chong en kip

  • Surinaamse bami met kip fa chong en kip

    Surinaamse bami met kip fa chong en kip

    Surinaamse bami met kip fa chong en kip

  • Surinaamse bami met kip fa chong en kip

    Surinaamse bami met kip fa chong en kip

    Surinaamse bami met kip fa chong en kip

Ik maakte het altijd met spaghetti en sinds kort met deze woknoedels. lekker, stevig en makkelijk.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
** 500 gram woknoedels (=2 pakken à 248 gram, Conimex, gekookt volgens verpakking)
** 400 gram kippendijfilet
** 120 gram kip fa chong (Surinaamse worstjes, ontveld en in stukjes gesneden)
** 3 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
** 1 kleine rode ui (klein gesneden)
** stukje gember (heel klein gesneden)
** 1 dunne prei (in halve ringen gesneden)
** 1 bosje bladselderij (alleen de blaadjes)
** ½ adjuma peper/madam Jeanette (klein gesneden)
** 1 eetlepel tomatenpuree
** 1 dessertlepel kokosbloemsuiker
** 4 eetlepels ketjap manis (zoet)
** 6 eetlepels ketjap asin (zout)
** 1 theelepel trassipasta
** 1 theelepel laos poeder
** 1 theelepel djinten (komijnpoeder)
** 4 kleine maggiblokjes (de ouderwetse in de rood/gele verpakking)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

** Kook de woknoedels volgens de verpakking in één maggiblokje vóór en spoel af met koud water.

** Meng de noedels met de helft van de ketjap manis en de helft van de ketjap asin en strooi er één verkruimeld maggiblokje en wat zwarte peper over. Meng door elkaar en zet apart.

** Kook de kippendijfilet in water met één bouillonblokje en zwarte peper 8 minuten vóór. Giet af en laat afkoelen en pluis de kip uit elkaar. Zet apart.

** Zet alles gewassen, gesneden, afgepast en afgewogen klaar.

** Verhit een pan zonder olie en doe de fa chong erin. Bak even goed op hoog vuur al roerend aan.

** Doe de ui, de prei, de gepluiste kip, de knoflook, de adjuma, de gember, de trassi, de kokosbloemsuiker, de djinten, de laos en één verkruimeld maggiblokje erbij en roerbak dit even goed.

** Voeg de tomatenpuree en de resterende ketjap manis en ketjap asin toe. Bak even op hoog vuur goed door elkaar en zet het vuur laag.

** Doe de woknoedels erbij en meng alles goed door elkaar.

** Voeg als laatste de bladselderij toe.

** Eet smakelijk!

Serveertip

Lekker met Surinaams gekruide kippenpoten uit de airfryer (pan kan ook) en zelfgemaakte rode ui-komkommersalade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten