Heerlijke, magere en simpele kersen kwarktaart!

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-08-2017

Vaak is het een hele hoop gedoe om een kwarktaart te maken. Er komt veel bij kijken en het kost veel tijd. Maar ik heb een simpel recept dat ik graag met jullie wil delen en ook nog eens rekening houdt met dat er niet teveel ongezonde suikers en ongezonde vetten in zitten! De uitleg lijkt lang maar uiteindelijk is de taart heel makkelijk te maken!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
-500 gr magere kwark(geen kwark waar al fruit of andere smaakjes aan toegevoegd zit, maar magere kwark zonder iets erin.)

-165 gr bruine bastogne koeken.

- 80 gr vloeibare bakboter.

- 1 blik taartfruit kersen van het merk Hak(430 gr). Het moeten van die kersen zijn met zo'n hele dikke siroop erbij, geen waterige vloeistof erbij!

- 8 gelatineblaadjes van het merk Dr. Oetker
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 378,95 kcal
Koolhydraten 39,54 g
Eiwitten 10,22 g
Vetten 19,27 g
Benodigdheden
Taartvorm(ongeveer 20 tot 25 cm in diameter)
Grote glazen schaal
Steelpan
Bakpapier
1 kom of een groot schaaltje
Lepels
1 bord

Bereidingswijze

Bodem:

1. Pak de taartvorm en maak de bodem los. Leg daarna bakpapier op de bodem en klik de wanden weer vast aan de bodem met het bakpapier er tussen. Zorg dat het bakpapier breder is dan de taartvorm en het eronderuit steekt.

2. Pak de 165 gr bastogne koeken en verkruimel ze. Ik doe dit meestal door de koeken in een plastic zak te stoppen, de lucht eruit te laten, de zak dicht knopen en er vervolgens met een deegroller overeen te rollen tot de koeken verkruimeld zijn. Doe de verkruimelde koeken daarna in een diep bord.

3. Pak de steelpan en smelt hierin 80 gr vloeibare bakboter terwijl je af en toe met een theelepel er doorheen roert. Zorg dat de boter niet gaat bakken en bubbelen!

4. Haal de steelpan van het vuur en doe de verkruimelde koeken in de steelpan bij de gesmolten boter met een eetlepel. Meng dit goed door elkaar met een eetlepel tot de vloeibare boter goed met de verkruimelde koeken vermengt is.

5. Pak de taartvorm en verspreidt het bastogne mengsel over de bodem van de taartvorm op het bakpapier met een eetlepel. Zorg dat je hem goed aandrukt! Zet daarna de taartvorm in de koelkast.

6. Was hierna de steelpan af want deze heb je later weer nodig!

Vulling:

1. Pak een grote glazen schaal en doe hierin de 500 gr magere kwark in en het blik met kersen. Meng dit goed met een lepel door elkaar heen tot je een mooie rood/roze mengsel krijgt.

2. Pak een kom of een groot schaaltje en doe het schaaltje of de kom vol met koud water. Pak daarna 8 gelatineblaadjes en laat deze 4 tot 5 min weken in het koude water in het schaaltje/kom.

3. Pak ondertussen de steelpan die je afgewassen had en doe hierin 8 eetlepels water(1 eetlepel koud water per gelatineblaadje). Zet dit op het fornuis MAAR ZET NOG NIET HET VUUR AAN!

4. Als de gelatineblaadjes 4 tot 5 min geweekt hebben, knijp ze dan uit, maak het schaaltje/kom leeg waarin ze geweekt hebben en leg ze in de steelpan. Verwarm dan de steelpan en los de gelatineblaadjes op en blijf er goed er doorheen roeren met een eetlepel. HET MAG NIET KOKEN!

5. Als de gelatineblaadjes zijn opgelost, blijf dan roeren en pak de steelpan van het vuur en doe de gelatine in de kom waarin je ze geweekt hebt. Blijf roeren, anders gaat de gelatine stollen en dit is nog niet de bedoeling! Laat het mengsel wat afkoelen terwijl je roert en doe het dan bij het kwarkmengsel.

6. Roer de gelatine goed door de kwark heen met een eetlepel. Pak de taartvorm uit de koelkast en doe het kwarkmengsel in de taartvorm. Verspreidt het goed door de gehele taartvorm heen.

7. Zet nu de taartvorm in de koelkast en laat het opstijven gedurende 4 uur en 15 min. Na deze tijd, smullen maar!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten