3 wel lekkere salades voor op brood

  • Europees, Salade
  • 30-60 min.
  • 3 wel lekkere salades voor op brood

    3 wel lekkere salades voor op brood

    3 wel lekkere salades voor op brood

  • 3 wel lekkere salades voor op brood

    3 wel lekkere salades voor op brood

    3 wel lekkere salades voor op brood

  • 3 wel lekkere salades voor op brood

    3 wel lekkere salades voor op brood

    3 wel lekkere salades voor op brood

2 halen 1 betalen , vaak genoeg zijn die bakjes in de aanbieding en altijd trap ik erin, plus na 1 broodje denk ik, mwahh, gevolg , 2 weken later uitgedroogd in de koelkast.
dat kon anders .
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
kip ketjap sate salade
4 kipdij filets
1 sterke liter kippenbouillon ( 1,5 blokje op de liter )
1 sjalot
3 tl knoflookpasta
1 eetlepel madame jeanet sambal ( faja lobi of sweetmofo )
2 eetlepels ketjap
1 el. ketjap marinade ( das wat anders )
4 el. pindakaas met noot
2 theelepels basterdsuiker
volle melk
3 tl gemberpasta
olijfolie
gefrituurde uitjes
2 el. atjar ketimoen uitgelekt gesnipperd

pittige oude kaas salade
100 gr geraspte oude kaas naar keuze ( zaanlander 3 jaar oud, moet je zelf raspen, want niet k&k te koop )
50 gram pittig belegen in een plak van 0,5 cm
1 sjalotje, heel fijn gesnipperd
8 kleine zure augurkjes gesnipperd
1 el kleine amsterdamse uitjes gesnipperd
3 el mayonaise
2 el crème fraiche
2 el ricotta
1 el Sriracha

vitello tonato salade

200 gr. kalfsfricandeau iets dikker gesneden ( geen stuk, maar plakken )
peper
1 blikje tonijn op olie, naturel
4 el. belgische mayonaise
2 el. mascarpone
2 el. droge sherry
4 ansjovisfilets met kappertjes
5 groene olijven met piment
rasp van halve citroen, sap van een half
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine
mengkommen
koekenpan
kookpan

Bereidingswijze

kip ketjap sate salde
breng de bouillon aan de kook , voeg kip toe en kook zacht voor 8 minuten, haal vervolgens van het vuur en laat nog 8 minuten in het water staan, giet af dep droog, koel af
verwarm wat olie , bak sjalot glazig , voeg knofpasta, gember en ketjap toe , roerbak kort,
vervolgens de pindakaas, suiker, ketjap marinade en wat melk , roeren! voeg daarna net zoveel melk toe als je gewenste dikte.
snijd de kip in kleine stukje en meng erdoor , lekkerste is als het een tijdje staat.
de atjar en uitjes als laatste als garnituur erbij.

pittige oude kaas salade
snijdt de plak kaas in blokjes van milimeters ,
meng de rest tot romig in een mengkom, voeg op het laatst de blokjes kaas toe , even door roeren.

vitello tonato salade
meng alles in je keukenmachine tot een mooie saus,
snijd de fricandeau redelijk grof, meng met de saus en klaar.

Serveertip

goed brood is hier natuurlijk een pre, maar op toast net zo lekker natuurlijk

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hans3333 avatar
hans3333

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten