In cava gepocheerde heilbot met boter-dillesaus

  • Pools, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • In cava gepocheerde heilbot met boter-dillesaus

    In cava gepocheerde heilbot met boter-dillesaus

    In cava gepocheerde heilbot met boter-dillesaus

Een restaurant waardig recept en verbazend makkelijk te bereiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
2 dl cava of prosecco
1 laurierblad
1 takje rozemarijn
wat selderijblaadjes
enkele zwarte peperkorrels
1 tl citroenrasp ( neem een bio citroen)
2 heilbot filets ( 150/180 gram per stuk)
2 el gezouten boter
handvol dille ( fijnhakken)
1 el citroensap
zout en witte peper naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe de cava in een pan met het laurierblad, de rozemarijn selderij,peperkorrels,citroenrasp en wat zout. Zet de pan op matig tot hoog vuur.
Wacht tot het pocheer vocht gloeiend heet is( maar net niet kookt) en laat dan de heilbot filets erin zakken. Draai het vuur direct laag en pocheer de heilbot 5-7 minuten op zeer laag vuur. Het vocht moet de filets bijna bedekken dus kies een niet te grote pan en mag niet meer koken.
Maak intussen de dillesaus: smelt de boter op matig vuur in een pannetje en voeg de dille en het citroensap toe. Maak af met wat witte peper en eventueel zout. ( ik gebruikte iets meer boter)
Haal de heilbot voorzichtig uit de pan, leg op voorverwarmde borden en schenk de botersaus erover.

Bron

Polska de nieuwe Poolse keuken - Zuza Zak

Serveertip

Serveer met snijboontje of sperziebonen en nieuwe aardappeltjes of puree.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

molenmeisje avatar

Doorsturen

Home Recepten