1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Gehakt
  6. Albondigas (Spaanse gehakt ballen)

Albondigas (Spaanse gehakt ballen)

Door: AlbelOne

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-07-2017

Ingrediënten 4 personen


500 gr gemengd gehakt
1 rode paprika in blokjes
1 wortel in kleine blokjes
1 ui fijngesneden
2 teentjes knoflook
4 takjes kruidenpeterselie
1 blik tomaaten blokjes
4 el paneermeel
1 ei
100 ml witte wijn
200 ml kippenbouillon
1 kl komijnpoeder



Bekend spaans gerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, de geperste knoflook, de helft van de ui, de helft van de peterselie, de komijn, peper en zout.
2 Maak balletjes en pocheer in kokend water. Ze zijn klaar als zekomen bovendrijven. Laat uitlekken op keukenpapier.
3 Stoof voor de saus de rest van de ui glazig in olijfolie. Voeg de paprika en de wortel toe. en laat kort meebakken. Blus met de witte wijn en laat 1 minuut inkoken.
4 Voeg de kippenbouillon en de tomatenblokjes toe. Kruid met cayennepeper, peper en zout. laat 20 minuten pruttelen
5 Bak de balletjes bruin in 2 eetlepels olijfolie. Verdeel ze over kleine, diepe bordjes en lepel er wat hete saus over. Werk af met de rest van de peterselie.

Tags, ,

Serveertip

Lekker met Patatas bravas maar ook met brood of frieten.

Bron

Dag Allemaal



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van AlbelOne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top