Macaroni van de tuinmansvrouw

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-06-1999

Slanke schotel van macaroni, groenten en gehakt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram soepgroenten - 1 ui - 1 teentje knoflook - 300 gram tartaar of mager gehakt - 1 doosje champignons - 1 rode paprika - 200 gram tauge - 2 vleesbouillontabletten - 1 eetl gedroogde italiaanse kruiden - 1 theel. kerrie - 2 eetl ketjap manis - 2 x 1 eetl. olijfolie - 2 eieren - scheutje melk - 300 gram vlugkokende macaroni en kerstomaatjes voor de garnering.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak een omelet van de eieren en het scheutje melk en maak er reepjes van.
Snijd de groenten in stukjes, de champignons in plakjes (met de eiersnijder) en pers het knoflookteentje uit.

Bereidingswijze

Kook de macaroni in water met 1 bouillonblok 1 minuut korter dan aangegeven, laat goed uitlekken en roer er 1 eetl. olijfolie door om plakken tegen te gaan.Maak de andere eetl olijfolie heet en bak daarin de tartaar rul, Voeg de kruiden (behalve de ketjap)en de uien toe en daarna achter elkaar terwijl je blijft roerbakken: de knoflook, de champignons, de paprika, de macaroni en op het allerlaatst de ketjap en de tauge. Als alles goed heet is doe je het over in een voorverwarmde schaal en die garneer je met gehalveerde kerstomaatjes, de fijngehakte peterselie en de reepjes omelet

Serveertip

Zet schaaltjes met augurkjes en zilveruitjes en komkommerblokjes op tafel, en verder de ketjap. Tip: je kunt al je favoriete groenten gebruiken, als ze maar calorie-arm zijn.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Joop_Huijzer avatar
Joop_Huijzer 15-08-2021

Raadsel waar de soepgroenten gebleven zijn in het recept... Ook het 2e bouillonblokje blijkt nergens nodig te zijn. Smaak was matig. Wordt zeker geen blijvertje bij ons!

thombu avatar
thombu 23-07-2003

Was wel lekker, maar komt denk ik niet weer bij ons op tafel.

jacoliengarde avatar
jacoliengarde 29-05-2002

Josien, hij was lekker hoor, eenvoudig maar heerlijk. Wim..

jacoliengarde avatar
jacoliengarde 29-05-2002

Ik heb hem uitgeprint, zodra we hem hebben gegeten hoor je hoe hij ons heeft gesmaakt hoor. Wim..

jodiro avatar
jodiro 18-05-2002

Ga het ook proberen, ziet er lekker uit.

bloempje_666 avatar
bloempje_666 28-05-2001

Het was heel lekker!

thevife avatar
thevife 14-03-2001

Het was heerlijk

djorai avatar
djorai 21-09-1999

tip voor de omelet: Doe er een klein beetje bindmiddel in . In dit geval dus eerst vermengt met de melk. Gevolg: Omelt breekt niet hoe dun je ze ook bakt. Bovendien gaat het snijden van reepjes dan super gemakkelijk

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten