1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Carré confituur

Carré confituur

Door: marcdepester

  • Frans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-07-2017

Ingrediënten 4 personen


1 vel bladerdeeg
2 eidooiers

Voor de confituur :
-**6 schermen vlierbloesem (bij droog weer plukken en niet afspoelen)
-200 ml sinaasappelsap
- 1 citroen, het sap
- 340 gr abrikoos (in stukken, zonder pit, met vel)
- 245 gr confituursuiker (versie 1kg suiker/2kg fruit)


vlierbloesem
vlierbloesem
Carré confituur
Carré confituur

Maak ze eens zelf in plaats van bij de bakker te gaan kopen, makkelijk en lekker ! Je kan dit gerecht uiteraard ook bereiden met kant-en klare confituur ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Doe de vlierbloesem met het sinaasappel- en citroensap in een kom en laat een nachtje trekken in de koelkast. -Giet door een fijne zeef op de abrikozen en breng alles aan de kook. Laat een 5 tal minuten mooi pruttelen tot de abrikozen mals zijn.
-Neem de pot van het vuur en doe er de confituursuiker bij. Roer goed door. Zet de pot terug op het vuur en breng aan de kook.
-Vanaf het moment dat alles goed kookt, drie minuten laten doorkoken.
-Check de stolling, schuim af en giet de hete confituur in propere potjes. Sluit af met deksel en laat omgekeerd afkoelen. Indien gewenst kan je ook kant-en-klare confituur gebruiken.

-Snij de afrondingen van het vel bladerdeeg zodat je een zo groot mogelijk vierkant bekomt.

-Snij nu kleine vierkantjes uit het vel, leg in het midden een hoopje confituur en bestrijk de randen met losgeklopt ei.

-Plak schuin reepjes bladerdeeg over de confituur en bestrijk ook met ei.

-Bak een 15 tal minuten in een oven van 180°C

Tags

Serveertip

**Om de bloesems los te maken van de bloemschermen, laat je ze even afgedekt op een warme plaats staan. De bloemen gaan open en vallen van de schermen.

Bron

Njam



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top