Aubergine rolletje gevuld met noten
- Russisch, Amuse
- 30-60 min.
- Geplaatst op 17-07-2017
Dit is een gerecht uit de Georgische keuken. Een heerlijke amuse die je meer smaak kunt geven door meer knoflook toe te voegen!
Ingrediënten 10 personen
AUBERGINE2 st Aubergine.
Zout
50 ml Olijfolie
VULLING
200 gr Walnoten
0.5 bs koriander
2 el azijn witte wijn
3 tn knoflook
PRESENTEREN
3 tk Koriander
Benodigdheden
Mandoline of snijmachineBereidingswijze
AUBERGINE
1. Aubergine op de mandoline over de lengte in dunne plakken snijden.
2. Bestrooi de aubergine plakken ruim met zout.
3. Het zout 15 minuten laten intrekken.
4. Aubergine plakken goed droog deppen.
5. Plakken bakken in olijfolie tot ze mooi bruin en gaar zijn.
6. Uit de pan halen en op keukenpapier laten uitlekken.
VULLING
7. De walnoten samen met de koriander en de knoflook in de blender pureren tot een fijne massa.
8. Wijnazijn toevoegen en opnieuw pureren tot een gladde massa.
PRESENTEREN
9. Een eetlepel van de noten massa op een plak aubergine leggen, uitsmeren en een rolletje van maken.
10. Serveer de rolletjes op een lepel en versier met een blaadje koriander.
Serveertip
Serveer op een amuse lepel. Bestrooi eventueel met wat fijn gesneden koriander en/of walnoten
Laatste reacties
Dit lijkt mij heel erg lekker. Mijn dank!