Aubergine rolletje gevuld met noten

  • Russisch, Amuse
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-07-2017
  • Aubergine rolletje gevuld met noten

    Aubergine rolletje gevuld met noten

    Aubergine rolletje gevuld met noten

Dit is een gerecht uit de Georgische keuken. Een heerlijke amuse die je meer smaak kunt geven door meer knoflook toe te voegen!

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
AUBERGINE
2 st Aubergine.
Zout
50 ml Olijfolie
VULLING
200 gr Walnoten
0.5 bs koriander
2 el azijn witte wijn
3 tn knoflook
PRESENTEREN
3 tk Koriander
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mandoline of snijmachine

Bereidingswijze

AUBERGINE
1. Aubergine op de mandoline over de lengte in dunne plakken snijden.
2. Bestrooi de aubergine plakken ruim met zout.
3. Het zout 15 minuten laten intrekken.
4. Aubergine plakken goed droog deppen.
5. Plakken bakken in olijfolie tot ze mooi bruin en gaar zijn.
6. Uit de pan halen en op keukenpapier laten uitlekken.
VULLING
7. De walnoten samen met de koriander en de knoflook in de blender pureren tot een fijne massa.
8. Wijnazijn toevoegen en opnieuw pureren tot een gladde massa.

PRESENTEREN
9. Een eetlepel van de noten massa op een plak aubergine leggen, uitsmeren en een rolletje van maken.
10. Serveer de rolletjes op een lepel en versier met een blaadje koriander.

Serveertip

Serveer op een amuse lepel. Bestrooi eventueel met wat fijn gesneden koriander en/of walnoten

Laatste reacties

Anne1955 avatar
Anne1955 29-07-2017

Dit lijkt mij heel erg lekker. Mijn dank!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten