1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Russische keuken
  5. Aubergine rolletje gevuld met noten

Aubergine rolletje gevuld met noten

  • Russisch, Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-07-2017

Ingrediënten 10 personen


AUBERGINE
2 st Aubergine.
Zout
50 ml Olijfolie
VULLING
200 gr Walnoten
0.5 bs koriander
2 el azijn witte wijn
3 tn knoflook
PRESENTEREN
3 tk Koriander


Verder heb je nodig


Mandoline of snijmachine

Aubergine rolletje gevuld met noten
Aubergine rolletje gevuld met noten

Dit is een gerecht uit de Georgische keuken. Een heerlijke amuse die je meer smaak kunt geven door meer knoflook toe te voegen!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

AUBERGINE
1. Aubergine op de mandoline over de lengte in dunne plakken snijden.
2. Bestrooi de aubergine plakken ruim met zout.
3. Het zout 15 minuten laten intrekken.
4. Aubergine plakken goed droog deppen.
5. Plakken bakken in olijfolie tot ze mooi bruin en gaar zijn.
6. Uit de pan halen en op keukenpapier laten uitlekken.
VULLING
7. De walnoten samen met de koriander en de knoflook in de blender pureren tot een fijne massa.
8. Wijnazijn toevoegen en opnieuw pureren tot een gladde massa.

PRESENTEREN
9. Een eetlepel van de noten massa op een plak aubergine leggen, uitsmeren en een rolletje van maken.
10. Serveer de rolletjes op een lepel en versier met een blaadje koriander.

Tags, , ,

Serveertip

Serveer op een amuse lepel. Bestrooi eventueel met wat fijn gesneden koriander en/of walnoten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bert051


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bert051
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top