kaas gehaktballen in bierjus

  • Europees, Lunch/Brunch
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 16-07-2017
  • kaas gehaktballen in bierjus

    Kaas gehaktballen in bierjus

    Kaas gehaktballen in bierjus

In het kader van " ik kook graag met bier, en soms doe ik er wel eens wat in " leek me dit wel aardig.
nu zegt de website zelf " lekkerder dan dit gaat het niet worden " en dan wordt ik altijd een beetje opstandig , want dat zeggen ze bij de firma hak ook over bonenburgers...
ik moet toegeven, veel lekkerder dan dit heb ik ze idd de afgelopen tijd niet gegeten.
het klinkt allemaal heel herfstig , maar de bedoeling is dat je dit gewoon op een kleffe bol knalt met een flinke klodder mayo , ik heb een lekker stokbrood gebruikt.
 # het is wel allemaal heel kruidig en pittig , begin met de helft van de sambal, bouillonblokje etc, proef eerst en voeg dan naar smaak de rest toe.
de jus was ook wat dun dus heb ik wat  aangedikt met maizena.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gram half om half gehakt ( of rund )
z/p udm
1 tl paprikapoeder hot ( cayene peper )
1 tl gerookte paprikapoeder
1,5 tl kerriepoeder
3 tl sambal badjak
2,5 tl Italiaanse kruiden ( gedroogd )
1 tl knoflookpoeder
1 eigeel
50 gram belegen kaas, in kleine blokjes gesneden ( echt kleine blokjes )
1 grote ui, in halve ringen ( ik had rode )
1 flesje bier, Warsteiner is origineel , ik had westmalle dubbel, das zoeter dus minder stroop gebruikt.
1 flinke el stroop ( 2 tl. )
1 el bloem
1 groentebouillonblokje
50 gram roomboter
olie
maizena , optioneel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan
braadpan
evt vlamverdeler of plaatje ( oliestel )

Bereidingswijze

Meng het gehakt met alle kruiden, het eigeel en 3 tl sambal ( # zie opmerking )
Kneed dit goed door en voeg de blokjes kaas toe
Vorm er 4 middelgrote gehaktballen van en laat deze even opstijven in de koelkast
Verwarm in een hapjes pan een flinke scheut olie en bak de uien glazig met gemalen zwarte peper en een
snuf zeezout
Als de uien glazig zijn, voeg dan de bloem toe en bak even kort
Voeg het flesje bier toe en laat even uitschuimen.
Voeg vervolgens 1 flinke el stroop toe en verkruimel het bouillonblokje
Laat op zacht vuur eventjes 5 minuten pruttelen. roeren
Verwarm in je braadpan een flinke scheut olie en 50 gram roomboter ( olie maakt de jus dun, dus volgende keer gaat er 250 gr. roomboter in )
Bak de gehaktballen mooi goudbruin en voeg dan vervolgens de bierjus toe.
Leg de deksel op de pan en zet de pan op de kleinste pit op de laagste stand, evt. dus olie stel , heb geen Slowcooker, maar dat zal misschien ook wel werken.
de gehaktballen minimaal 1,5 uur zachtjes garen.
Draai de gehaktballen regelmatig om en bedruip .
bekijk even je jus, vindt je het prima, dan lekker laten zo, anders wat inkoken met evt. maïzena

Bron

b4men.nl

Serveertip

Stokbrood of grote witte zachte bakkersbol en een salade en je hebt prima lunch.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 04-02-2019

Dan heb ik niet goed gelezen, sorry, bedankt voor je reactie.

hans3333 avatar
hans3333 04-02-2019

Omdat het antwoord al gegeven was

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 04-02-2019

Ik stel je een vraag nav dit recept op 27072017 en hoor vervolgens niets. Vandaar mijn reactie.

hans3333 avatar
hans3333 04-02-2019

?

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 04-02-2019

Toch leuk als je een reactie krijgt......niet dus

orphan avatar
orphan 01-08-2017

50 gram boter, bedoel ik.

orphan avatar
orphan 01-08-2017

Gister gemaakt, met gewoon 50 grasboter hoor. Meer dan genoeg ;-)

hans3333 avatar
hans3333 29-07-2017

hoor het graag van je ger,

ger1958 avatar
ger1958 28-07-2017

Lijkt me leuk om eens te proberen, Hans bedankt.

hans3333 avatar
hans3333 28-07-2017

thanx :) , ja die jus .. eigenlijk wil je daar al 1 hele bol on dopen :) dank voor je reactie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten