Haring onder een bontjas

  • Russisch, Amuse
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-07-2017
  • Haring onder een bontjas

    Haring onder een bontjas

    Haring onder een bontjas

Haring onder een bontjas is een typisch russische salade gemaakt van bietjes, wortel en met haring.. Het orginele recept heet Салат Селедка под шубой. Een behoorlijk zware salade. Ik heb geprobeerd om van de ingredienten van dit recept een culinaire amuse te maken. Smakelijk eten!

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
GELEI VAN KOMKOMMER
1 st komkommer
20 gr honing
10 ml azijn witte wijn
10 ml azijn champagne
1.5 gr Agar Agar
1 el olie zonnebloem
RODE BIETEN
1 pk bieten gekookte rode
2 pk haring gefileerde Russische
3 st kwartel eitjes
MAYONAISE
1 heel ei
15 g Dijon mosterd
15 ml citroensap
200 ml plantaardige olie witte peper zout
Mierikswortel pasta
PRESENTEREN
3 tk dille
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer

Bereidingswijze

GELEI VAN
KOMKOMMER
1. Maak sap van de komkommer in de sapcentrifuge.
2. Komkommersap aan de kook brengen met azijn en honing
3. Agar agar toevoegen en 2 minuten laten doorkoken.
4. Bestrijk een grote bak met olie.
5. Door een zeef in de bak storten (ongeveer 0,5 cm) en verspreiden, laten afkoelen.
6. Als de gelei is opgesteven, steek er rondjes uit.
RODE BIETEN EN HARING
7. Snijd de bieten in gelijke plakken van 0,3 cm en steek er rondjes uit ongeveer 1 mm kleiner dan de gelei.
8. Steek rondjes uit de haring die iets kleiner zijn dan de rondjes bieten.
9. Snijd de haring rondjes in het midden maar niet helemaal door zodat er een V ontstaat.
10. Kook de kwartel eitjes hard.
MAYONAISES
1. Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
2. Plaats alle ingrediënten in een hoge smalle maatbeker.
3. Plaats een staafmixer in de maatbeker op de bodem.
4. Schakel de staafmixer 10 seconden in voordat je deze al
5. werkend rustig naar boven trekt/haalt
6. Voeg de mierikswortel pasta naar smaak toe en doe de mayonaises in de spuitzak.
PRESENTEREN
11. Leg op een bordje een rondje komkommer gelei.
12. Leg daarop een rondje bietjes.
13. Daarbovenop een rondje van de haring en vouw de haring iets open.
14. In de opening van de haring een kwart kwartel eitje leggen.
15. Afmaken met een toefje van de mierikswortel mayonaise en een takje dille.

Serveertip

Serveer op een klein bord of amuse lepel.

Laatste reacties

hans3333 avatar
hans3333 13-07-2017

heb het gevonden hoor, :) maar ging me meer om de gelei dan de haring, dat ken ik wel , en ik ben geen fan van de combi met biet , ei en mayo , dacht wat leuke gelei ideetjes op te doen

Delarosa avatar
Delarosa 13-07-2017

Ja Hans, ga dat eens ff googelen, suc6 ;)

bert051 avatar
bert051 13-07-2017

hans3333 bedankt voor je reactie. Maar sorry, zoals ik al schreef heb ik dat samen met mijn vrouw bedacht. We hebben nog wat meer recepten zoals deze die ik binnenkort zal plaatsen. Het orginele recept is een Russische salade. Als je googelt op Салат Селедка под шубой vind je het origineel! Wij

hans3333 avatar
hans3333 13-07-2017

bert wil je mij een plezier doen en even de bron vermelden want volgens mij hebben deze gasten of de site nog meer recepten waar ik erg benieuwd naar ben , grt hans

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 13-07-2017

Russische haring? Sorry, geen recept voor mij, doe mij maar een Hollandse nieuwe met uitjes! Groetjes, Dido

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten