1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. bisque d'ecrevisse

bisque d'ecrevisse

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-07-2017

Ingrediënten 2 personen


Soepje:
8 rivier kreeftjes gekookt ongepelt
pel ze zoals in de video
8 staartjes 4 voor decoratie , 4 gaan in de blender
2el boter
3 geplette knoflook tenen
2 el tomatenpuree
100 gram wortel in blokjes
50 ml. cognac
100 ml slagroom
300 ml vis of kippen bouillon
zout peper uit de molen
25 gram spekblokjes

Rouille:
4 takjes basilicum
1 rode paprika
1 rode peper ( gestript zonder zaadjes )
2 tomaten
2 geweekte witte boterhammen zonder korst
3 teentjes knoflook
2 deciliter olijfolie

broodsoldaatjes/croutons
100 gram zachte boter
2 el. provinciaalse kruiden gedroogd en geweekt in 1 el. lauw water.
2 sneden oud brood wit of bruin zonder korst


Verder heb je nodig


Mengkommen
blender/keukenmachine
fijne zeef
theedoek/hamer/deegroller
pan met dikke bodem


bisque d'ecrevisse
bisque d'ecrevisse
bisque d'ecrevisse
bisque d'ecrevisse

Franser dan dit wordt het niet, een heerlijke verse rivierkreeften soep , rouille en kruidige broodjes.
zie hier voor de pel instructie
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Soep:
na het pellen , vouw de schillen en koppen in een theedoek , en ( dit is het leukste deel ) sla op een harde ondergrond ( buiten op de tegels bv ) zo fijn mogelijk.
verwarm de pan laag vuur en voeg spek toe , laat vet verliezen en bak licht krokant.
schep spek uit , voeg kreeften schillen , scharen en kopjes toe, zet vuur hoog en roerbak 2 a 3 minuten
zet vuur weer op half, voeg boter, knoflook, puree en wortel toe , laat even sudderen .
roer door , voeg cognac en slagroom toe,Voeg bouillon toe tot dat het ¾ onderstaat roer en breng kort aan de kook.
Giet in de Blender en maal voor min. 1 minuut.
in de zeef, giet de soep erin, druk erdoor , terug in de pan.
Verwarm de soep, ( niet meer koken ) proef ! Evt. peper en zout. ( door de rouille hoeft dat eigenlijk niet )
Decoreer met wat croutons of knoflook stokbrood plakken.

Rouille:
meng alles in de Blender niet te fijn.
bewaar in de , een pot in de koelkast, max 2,3 dagen.
makkelijk in vriezen in ijsblokbakje of voor grotere hoeveelheden in een muffin vormpje.
serveer bij de soep op kamertemp.

broodsoldaatjes/croutons:
meng de kruiden met boter zeer goed
smeer het brood in , niet eerst snijden, bak krokant en snij pas na afkoelen in reepjes of croutons

Serveertip

Evt wat extra room door de soep , en de rouille apart serveren, mensen kunnen naar smaak toevoegen.
k&k kaas/bieslook soesjes uit de super zijn ook lekker om te dopen ,

Bron

Escoffier



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top