1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. bisque d'ecrevisse

bisque d'ecrevisse

Door: hans3333

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-07-2017

Ingrediënten 2 personen


Soepje:
8 rivier kreeftjes gekookt ongepelt
pel ze zoals in de video
8 staartjes 4 voor decoratie , 4 gaan in de blender
2el boter
3 geplette knoflook tenen
2 el tomatenpuree
100 gram wortel in blokjes
50 ml. cognac
100 ml slagroom
300 ml vis of kippen bouillon
zout peper uit de molen
25 gram spekblokjes

Rouille:
4 takjes basilicum
1 rode paprika
1 rode peper ( gestript zonder zaadjes )
2 tomaten
2 geweekte witte boterhammen zonder korst
3 teentjes knoflook
2 deciliter olijfolie

broodsoldaatjes/croutons
100 gram zachte boter
2 el. provinciaalse kruiden gedroogd en geweekt in 1 el. lauw water.
2 sneden oud brood wit of bruin zonder korst


Verder heb je nodig


Mengkommen
blender/keukenmachine
fijne zeef
theedoek/hamer/deegroller
pan met dikke bodem

bisque d'ecrevisse
bisque d'ecrevisse
bisque d'ecrevisse
bisque d'ecrevisse

Franser dan dit wordt het niet, een heerlijke verse rivierkreeften soep , rouille en kruidige broodjes.
zie hier voor de pel instructie
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Soep:
na het pellen , vouw de schillen en koppen in een theedoek , en ( dit is het leukste deel ) sla op een harde ondergrond ( buiten op de tegels bv ) zo fijn mogelijk.
verwarm de pan laag vuur en voeg spek toe , laat vet verliezen en bak licht krokant.
schep spek uit , voeg kreeften schillen , scharen en kopjes toe, zet vuur hoog en roerbak 2 a 3 minuten
zet vuur weer op half, voeg boter, knoflook, puree en wortel toe , laat even sudderen .
roer door , voeg cognac en slagroom toe,Voeg bouillon toe tot dat het ¾ onderstaat roer en breng kort aan de kook.
Giet in de Blender en maal voor min. 1 minuut.
in de zeef, giet de soep erin, druk erdoor , terug in de pan.
Verwarm de soep, ( niet meer koken ) proef ! Evt. peper en zout. ( door de rouille hoeft dat eigenlijk niet )
Decoreer met wat croutons of knoflook stokbrood plakken.

Rouille:
meng alles in de Blender niet te fijn.
bewaar in de , een pot in de koelkast, max 2,3 dagen.
makkelijk in vriezen in ijsblokbakje of voor grotere hoeveelheden in een muffin vormpje.
serveer bij de soep op kamertemp.

broodsoldaatjes/croutons:
meng de kruiden met boter zeer goed
smeer het brood in , niet eerst snijden, bak krokant en snij pas na afkoelen in reepjes of croutons

Tags, ,

Serveertip

Evt wat extra room door de soep , en de rouille apart serveren, mensen kunnen naar smaak toevoegen.
k&k kaas/bieslook soesjes uit de super zijn ook lekker om te dopen ,

Bron

Escoffier



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top