1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zalm
  6. Witloofrisotto met gerookte zalm

Witloofrisotto met gerookte zalm

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-07-2017

Ingrediënten 4 personen


250 gr gerookte zalm
6 stronken witloof
sap van 1/2 citroen
1/3 plantje bieslook
1 sjalot
1 teentje look
2 sneetjes Oud Brugge-kaas
1 el boter
300 gr risotto
1 dl droge witte wijn
7 dl kippenbouillon
3 el olijfolie
peper en zout


Witloofrisotto met gerookte zalm
Witloofrisotto met gerookte zalm

Belgische risotto

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in dunne reepjes
Snipper het teentje knoflook en de sjalot fijn
Snij de sneetjes kaas in stukjes en de gerookte zalm in fijne reepjes
snipper de bieslook fijn.
Verhit el olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de witloofreepjes 5 min
Besprenkel met citroensap en haal uit de pan.
Verhit 1 el olijfolie in dezelfde kookpoten bak de ui en look glazig.
Voeg de risotto toe en roerbak 2 min op hoog vuur tot de korrels glazig zijn.
Overgiet met witte wijn en laat volledig inkoken
Giet beetje bouillon bij de rijst en roer. Laat afgedekt sudderen.
Als de bouillon opgenomen is, doe er dan nog een beetje bij. Herhaal.
Na 20 min is de rijst gaar.
Voeg boter en kaas toe aan de risotto en roer goed.
Meng de reepjes witloof en zalm eronder en kruid met peper en zout.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mussennestje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mussennestje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top