Pain Perdu

  • Frans, Ontbijt
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-07-2017
  • Pain Perdu

    Pain Perdu

    Pain Perdu

Pain perdu is het Franse woord voor wentelteefjes. Dit is de luxe variant met een karamelachtige likeur, het frisse van de citroen en het romige van de slagroom! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 sneeën briochebrood
2 eieren
1 tl kaneel
50 ml amarula likeur
150 ml slagroom
1 klont boter
100 ml geklopte slagroom
rasp van 1 citroen
4 el lemon curd
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan, Mixer, rasp

Bereidingswijze

1. Meng de eieren met de slagroom,. amarula, en de kaneel. Laat hier de brood sneeën in weken.
2. Verhit de Koekenpan met daarin de klont boter. Bak de geweekte sneetjes brood ongeveer 3 minuten per kant in de koekenpan op middelhoog vuur.
3. Klop ondertussen de 100 ml slagroom stijf en voeg hier de citroenrasp aan toe.
4. Serveer de pain perdu met de lemon curd en citroenslagroom.

Serveertip

Je kunt in plaats van amarula ook likeur 43 of Baileys gebruiken.

Laatste reacties

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 08-07-2017

goed gedaan Hans

hans3333 avatar
hans3333 05-07-2017

toch blij dat ik iemand op een spoor kan zetten

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten