1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Pain Perdu

Pain Perdu

  • Frans, Ontbijt
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-07-2017

Ingrediënten 4 personen


4 sneeën briochebrood
2 eieren
1 tl kaneel
50 ml amarula likeur
150 ml slagroom
1 klont boter
100 ml geklopte slagroom
rasp van 1 citroen
4 el lemon curd


Verder heb je nodig


Koekenpan, Mixer, rasp


Pain Perdu
Pain Perdu

Pain perdu is het Franse woord voor wentelteefjes. Dit is de luxe variant met een karamelachtige likeur, het frisse van de citroen en het romige van de slagroom! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng de eieren met de slagroom,. amarula, en de kaneel. Laat hier de brood sneeën in weken.
2. Verhit de Koekenpan met daarin de klont boter. Bak de geweekte sneetjes brood ongeveer 3 minuten per kant in de koekenpan op middelhoog vuur.
3. Klop ondertussen de 100 ml slagroom stijf en voeg hier de citroenrasp aan toe.
4. Serveer de pain perdu met de lemon curd en citroenslagroom.

Serveertip

Je kunt in plaats van amarula ook likeur 43 of Baileys gebruiken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top