1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Camembert
  5. Camembert pithivier

Camembert pithivier

  • Frans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-07-2017

Ingrediënten 4 personen


1 rode ui, in ringen
1 knoflookteen, fijn gesneden
75 g bacon, in stukjes gesneden
1 el honing
1 camembert
2 rollen vers bladerdeeg
1 eitje, losgeklopt


Verder heb je nodig


Bekleedde bakplaat, koekenpan


Camembert pithivier
Camembert pithivier

Dit prachtige gebakje wordt in Frankrijk vaak met amandel gemaakt, de zoete variant. Dit is mijn hartige variant. Heerlijk voor bij de borrel of met een frisse salade ernaast als hoofdgerecht! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Bak de bacon, knoflook en rode ui met de honing in de Koekenpan.
3. Leg een rol bladerdeeg op de bakplaat en leg hier de camembert op. Verdeel het bacon ui mengsel over de camembert. Leg de andere rol bladerdeeg op de camembert en snijd het bladerdeeg los van 1 cm van de rand van de camembert. Druk dicht aan de zijkanten met een vork en rol dakpansgewijs op. Bestrijk de pithivier met een kwastje met het geklutste ei en kerf een waaier in het deeg.
4. Bak de pithivier 20 minuten in de oven.

Serveertip

Gebruik het bladerdeeg wat je over hebt om bijvoorbeeld kaasstengels te maken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top