Camembert pithivier

  • Frans, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-07-2017
  • Camembert pithivier

    Camembert pithivier

    Camembert pithivier

Dit prachtige gebakje wordt in Frankrijk vaak met amandel gemaakt, de zoete variant. Dit is mijn hartige variant. Heerlijk voor bij de borrel of met een frisse salade ernaast als hoofdgerecht! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rode ui, in ringen
1 knoflookteen, fijn gesneden
75 g bacon, in stukjes gesneden
1 el honing
1 camembert
2 rollen vers bladerdeeg
1 eitje, losgeklopt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bekleedde bakplaat, koekenpan

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Bak de bacon, knoflook en rode ui met de honing in de Koekenpan.
3. Leg een rol bladerdeeg op de bakplaat en leg hier de camembert op. Verdeel het bacon ui mengsel over de camembert. Leg de andere rol bladerdeeg op de camembert en snijd het bladerdeeg los van 1 cm van de rand van de camembert. Druk dicht aan de zijkanten met een vork en rol dakpansgewijs op. Bestrijk de pithivier met een kwastje met het geklutste ei en kerf een waaier in het deeg.
4. Bak de pithivier 20 minuten in de oven.

Serveertip

Gebruik het bladerdeeg wat je over hebt om bijvoorbeeld kaasstengels te maken.

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 24-03-2020

Hoi Jos, ik zou het maken met 2 plakjes bladerdeeg van 10/10 cm en een klein rondje uit een camembert snijden. De rest van de camembert is voor andere doeleinden te gebruiken. Groetjes Lidy

professoroud avatar
professoroud 24-03-2020

Het water loopt me in de mond en ik wil dit beslist proberen; zou ik het ook met een kwart camembert kunnen doen? Ik ben maar alleen en in deze tijden...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten