1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Snelle maaltijdsalade met makreel

Snelle maaltijdsalade met makreel

Door: wilmiewillemse

  • Internationaal, Salade
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 05-07-2017

Ingrediënten 2 personen


- 1 hele gestoomde makreel
- 200 gram gemengde sla
- 250 gram snoeptomaatjes
- 50 gram zongedroogde tomaatjes (op olie)
- 1 flinke sjalot
- ½ bosje lente ui
- 6 augurken

Voor de dressing:
- 4 el mayonaise
- 2 tl mosterd
- sap van ½ citroen
- zwarte peper en zeezout


Snelle maaltijdsalade met makreel
Snelle maaltijdsalade met makreel
Snelle maaltijdsalade met makreel
Snelle maaltijdsalade met makreel
Snelle maaltijdsalade met makreel
Snelle maaltijdsalade met makreel
Snelle maaltijdsalade met makreel
Snelle maaltijdsalade met makreel
Snelle maaltijdsalade met makreel
Snelle maaltijdsalade met makreel
Snelle maaltijdsalade met makreel
Snelle maaltijdsalade met makreel
Snelle maaltijdsalade met makreel
Snelle maaltijdsalade met makreel
Snelle maaltijdsalade met makreel
Snelle maaltijdsalade met makreel

Het mooie zomerweer nodigt weer uit tot het eten van maaltijdsalades. Het heeft 2 voordelen, je hoeft met het mooie weer niet lang in de keuken te staan en met hogere temperaturen volstaat een lichte maaltijd, ik heb dan tenminste helemaal geen trek in zware kost.
Vers stokbrood erbij, het liefst ook nog een glaasje rosé of witte wijn en natuurlijk ga je lekker buiten op je terras zitten. Het ultieme zomergevoel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Doe de sla in een kom, halveer de snoeptomaatjes en voeg die toe.
- Voeg dan in plakjes gesneden augurk, in ringetjes gesneden lente ui, in reepjes gesneden zongedroogde tomaatjes, en gesnipperde sjalot toe.
- Trek de gestoomde makreel met een vork uit elkaar, verwijder de graten, trek het de vis in plukjes uit elkaar en doe dit bij de salade in de kom.
- Maak een dressing (citroenmayonaise) van de mayonaise, mosterd, citroensap en maak dit op smaak met peper en zout.
- Schenk de dressing over de salade en schep alles voorzichtig door elkaar.

Tags, , , ,

Serveertip

Lekker met (stok)brood en een glaasje rosé of witte wijn

Bron

:Kookidee. Recept is aangepast, in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top