pom

  • Surinaams, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-06-1999

dit recept komt uit een kookboek van de surinaamse huishoudschool

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg kip(b.v. poten of drumsticks)
1 zak diepvries pom tajer
3 grote tomatenn of 4 el tomatenpuree
1 pakje margarine
(1 el suiker)
2 uien
(250 gr zoutvlees)
2 kippenbouillonblokjes
peper,zout,nootmuskaat
sap van 2 sinaasappelen
1 verse peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De kip in stukken snijden,wassen en afdrogen
De stukken kip inwrijven met een mengsel van peper,zout en nootmuskaat.
Het zoutvlees in stukjes snijden en ontzouten
De margarine heet maken en de kip en het zoutvlees bruin bakken.
het vlees uit het vet halen
De genipperde ui en stukjes tomaat bakken
Het vlees erweer bij doen.
2 glazen water en de bouillonblokjes toevoegen
alles stoven met een verse peper De tajer ontooien
Het sap erdoor voegen om verkleuiring te voorkomen
Het vlees op smaak brengen en uit de jus halen.
Een deel van de jus vermengen met de tajer,iets suiker hieraan toevoegen en peper en zout.
In een beboterde vuurvaste schaal doen
Hierop de stukken kip en zoutvlees doen
Met het overige tajermengsel bedekken
De pom overgieten met de jus en in een hete oven gaar en bruin bakken. 200?-230?C
De pom is gaar wanneer een mes erin gestoken een bruin papje vertoont 1 1,5 uur
Officieel hoor je de botjes in de kip ta laten zitten en die er tijdens het eten uit te halen, maar makkelijker is om de poten met bot te bakken en daarna het vlees van de botjes af te halen en de kip zonder botjes door de pom te mengen

Serveertip

lekker op surinaamse broodjes of witte rijst

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

rom avatar
rom

Doorsturen

Home Recepten