1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Javaanse kip

Javaanse kip

Door: Kaatje2013

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-07-2017

Ingrediënten 4 personen


12 drumsticks
1 ui, in hele dunne halve ringen snijden (dit moet echt superdun zijn)
2 tomaten, ontvelt, ontpit en in blokjes
1/2 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel suiker
2 kleine maggi bouillonblokjes
soy sauce, 2 flinke scheuten (met het blauw/witte etiket, van de Toko)
flinke scheut olie om te bakken
klontje boter


Verder heb je nodig


Wok, spatel, schaal


Heerlijke Javaanse kipdrumsticks.
De kip is heerlijke zacht in een lekkere saus!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kipdrumsticks in een schaal met warm water zetten. Vel eraf trekken (dit gaat dan makkelijker)
Wok verhitten. Flinke scheut olie toevoegen en klontje boter. Op hoog vuur de super dun gesneden ui bakken, ca. 5 minuten. Blijven roeren, toevoegen tomaten, zout, peper, suiker, bouillonblokjes (fijndrukken tussen twee lepeltjes) en twee flinke scheuten soy sauce. Dit mengsel laten pruttelen tot het een soort papje is geworden (lobbig) Dan de kip erbij. De kip op hoog vuur onder regelmatig omscheppen ca 15 minuten bakken. Het is de bedoeling dat tijdens het bereiden de ui en tomaten helemaal oplossen. Let op voor aanbranden, beetje met vuur spelen en eventueel beetje water en soysauce extra toevoegen.
Hierna deksel op de wok, vuur laag zetten en nog 30 minuten laten pruttelen.

Lekker met de Javaanse nasi en atjar of zoetzure komkommer

Eet smakelijk!

Tags

Bron

Vriendin



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Kaatje2013
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top