Super simpele stamppot van zoete aardappel

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-07-2017
  • Super simpele stamppot van zoete aardappel

    Super simpele stamppot van zoete aardappel

    Super simpele stamppot van zoete aardappel

  • Super simpele stamppot van zoete aardappel

    Super simpele stamppot van zoete aardappel

    Super simpele stamppot van zoete aardappel

Zoete aardappels zijn tegenwoordig harstikke populair. Overal schieten de receptjes met de oranje (of witte) knol in de hoofdrol als paddestoelen uit de grond. Wat niet zo verwonderlijk is, want de zoete aardappel is erg lekker en koolhydraatarmer dan de 'reguliere' pieper (een conclusie die het goed doet in de gezondheidsfreakerij ;-)). 

Wat veel mensen echter niet weten is dat de zoete aardappel al eeuwenlang het basisgewas is voor veel mensen in de wereld. Van Nieuw-Guinea tot Suriname; bij allen vormt de zoete aardappel een belangrijk onderdeel van de nationale keuken. 

Zelf leerde ik de zoete aardappel ongeveer een jaartje geleden kennen en ik was gelijk verknocht aan deze ietwat raar gevormde knollen. Ik verwerk de zoete aardappel vaak in een lekkere stamppot met ruculasla en sjalotjes; super simpel, maar ò zo lekker! 

Smakelijk!
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1000 gr. zoete aardappels, geschild en in blokjes gesneden
- 1 tot 2 sjalotjes, fijn gesnipperd (naar gelang je eigen smaak)
- 0,5 l groente- of kippenbouillon (gebruik je kippenbouillon, dan is het gerecht natuurlijk niet meer vegetarisch)
- handje rucola sla, grof gesneden
- (evt.) handje pijnboompitjes
- snufje kaneel
- zout, peper en knoflookpoeder, naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pureestamper, pan om in te koken

Bereidingswijze

1. Kook de zoete aardappels in de bouillon net zo lang, totdat deze met een vork makkelijk te doorboren zijn. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge Koekenpan in enkele minuten goudbruin (houd goed in de gaten, want ze worden snel zwart!)
2. Giet de zoete aardappels af, maar bewaar ongeveer 150 ml. van het kookvocht op.
3. Pureer de zoete aardappels en voeg wat van de bouillon toe voor de smeuïgheid.
4. Voeg de pijnboompitjes, de sjalotjes en de rucola sla toe en roer dit goed door de zoete aardappelpuree zodat de sla en het sjalotje goed door de puree is gemixt. Breng het geheel op smaak met flink wat peper, zout, knoflookpoeder en een snuf kaneel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten