1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Vleespastei

Vleespastei

Door: LindaWorld

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-07-2017

Ingrediënten 4 personen


6 bladerdeeg vierkantjes
6 dunne worsten/ poulet
4 eieren
4 el sojasaus
2 tenen knoflook
1 el witte wijn
1 tl gemberpoeder
1 rode paprika
1 courgette
1 middelgrote ui
1 tl extra hete sambal badjak
100 gram geraspte kaas
water


Verder heb je nodig


Springvorm, oven


Ook heerlijk als recept voor miniquiches.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Braad de worsten, voeg de fijngesneden knoflook en de sambal toe, maak een saus van de sojasaus, witte wijn en maizena. Voeg de saus bij de worsten wanneer de worsten bijna gaar zijn. Voeg 50 ml water toe, en laat de worsten 10 minuten sudderen in de saus. De saus mag best dik eindigen, als het te droog wordt meer water toevoegen. Zet de worsten op tijd uit om ze enigzins afgekoeld in de springvorm te kunnen doen.

Bekleed een springvorm met de ontdooide plakjes bladerdeeg.

Snijd de gewassen groente in stukjes, snipper de ui en doe het geheel in een kom en mix de groenten.

Zet de oven aan op 200C.

Snijd de worsten in stukjes (in geval van poulet hoeft dit dus niet) en mix het vlees door de groenten.
Verdeel de groenten en vlees over de bekleedde quiche.

sla de 4 eieren los en voeg het restje achtergebleven vleessaus en de geraspte kaas hieraan toe en meng goed.
Giet dit mengsel over de groenten in de quiche.

schuif de quiche in de oven en laat 30 minuten, of tot de randen mooi bruin zijn, bakken.

Tags,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van LindaWorld
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top