Zondig lekkere ovenschotel met gehakt, champignons en courgettes

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-06-2017
  • Zondig lekkere ovenschotel met gehakt, champignons en courgettes

    Zondig lekkere ovenschotel met gehakt, champignons en courgettes

    Zondig lekkere ovenschotel met gehakt, champignons en courgettes

Het is zalig zondigen met deze hart(/maag)verwamende ovenschotel
Door de grote hoeveelheid vlees en de mierzoete sausjes is dit gerecht nou niet bepaald vriendelijk voor de lijn; lekker is de ovenschotel des te meer!

Het is het ultieme 'comfortfood', dat bij uitstek geschikt is voor druilerige middagen en regenachtig weer. Maar ook wanneer de zon schijnt verovert dit gerecht een lach op eenieder die ervan proeft. 

Smakelijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1000 gr. aardappelen, geschild
- 500 gr. rundergehakt
- 1 blikje maiskorrels (à 198 gr.), uitgelekt
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 250 gr. champignons, in plakjes gesneden
- 2,5 eetlepels tomatenketchup
- 3,5 eetlepels ketjap manis
- scheutje melk
- paneermeel (bijv. Japanse panko (broodkruim))
- zout en peper, naar smaak
- olie of boter om in te bakken
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 636,49 kcal
Koolhydraten 67,61 g
Eiwitten 33,61 g
Vetten 23,94 g
Benodigdheden
Ovenschalen, oven, braad-, wok, hapjes of koekenpan en een pan om de aardappels in te koken.

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 C
2. Schil de aardappelen en breng ze in een ruime pan met water aan de kook en laat ze koken totdat ze uit elkaar vallen en dus gaar zijn.
3. Verhit ondertussen de olie of boter in een Koekenpan en bak hierin het gehakt op een hoog vuur rul.
4. Voeg de champignons en de courgette toe aan het gehakt en laat dit ongeveer 5 min. meebakken. Mix ondertussen de ketjap met de ketchup tot een gladde saus.
5. Voeg de sausmix toe aan het gehakt-groentemengsel en breng de geheel op smaak met flink wat zout en peper.
6. Maak puree van de gekookte aardappelen. Voeg een scheutje melk toe aan de puree voor extra smeuïgheid.
7. Stort het gehakt-groentemengsel in een ovenschaal en giet hier de maïskorrels overheen.
8. Smeer de aardappelpuree uit over het gehakt-groentemengsel en strijk de puree glad met een spatel.
9. Strooi een dun laagje paneermeel over de puree.
10. Stop de ovenschotel in de voorverwarmde oven en laat deze in ongeveer 20 min. in de oven bakken, totdat de puree aan de bovenkant een goudbruin korstje krijgt. Zet de oven op een hoge grillstand als deze goudbruine kleur niet wil komen.

Serveertip

Wanneer je helemaal wilt zondigen, strooi je voordat de ovenschotel in de oven gaat nog wat geraspte kaas over de aardappelpuree. Zelf houd ik absoluut niet van kaas, dus ik laat dit altijd achterwegen.
Serveer de ovenschotel met een frisse salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten