Saté taartje
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Heerlijk gerecht wat ik ooit eens heb gekregen , daarna veel gemaakt en veel recepten hiervan door gegeven. Reacties hiervan waren allen positief
Ingrediënten 2 recipe.people
100 gram satesaus , 1 kipfilet, 40 gram taugé , kwart ui, kwart rode paprika, 1 teen knoflook, 1 ei, 60 gram peultjes, hartige taartdeeg ( diepvries) beetje olie, kleine bakvormBenodigdheden
Kleine bakvorm , ovenBereidingswijze
Oven voorverwarmen op 190 graden, bakvorm invetten.
Snijd de knoflook,paprika,ui , taugé en peultjes klein.
Bekleed de vorm met hartige taartdeeg hou 2 plakken apart voor de bovenkant.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak deze bruin.
Zet dan het vuur uit en voeg de groenten toe, roer de ei en de satesaus erdoor ( beetje ei over houden)
Verdeel de vulling in de vorm maak de boven kant dicht met de achter gebleven taartdeeg .
Snijd er kleine sneetjes in om stoom te laten ontsnappen.
Besmeer met je overgebleven ei de boven kant en bereid de taart in 30 à 40 minuten klaar in de oven
Bron
kookcursus