Een frisse kardemom cake
- Europees, Banket
- 30-60 min.
- Geplaatst op 28-06-2017
Een frisse kardemom cake wat je kunt eten bij de koffie of thee. Ook erg lekker als onderdeel bij een high tea.
Kijk voor meer leuke recepten op: www.onlinechefs.nl
Of volg ons op facebook, pinterest en twitter.
Ingrediënten 8 personen
200 gram bloem1 1/2 tl bakpoeder
1 tl kardemom poeder
2 eieren
170 gram suiker
145 gram boter
120 ml melk
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 330,72 kcal |
Koolhydraten | 40,06 g |
Eiwitten | 5,34 g |
Vetten | 16,35 g |
Benodigdheden
cakeblik van ongeveer 20 cmBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 °C
Vet de bakvorm goed in met boter
Doe de bloem, bakpoeder en kardemom poeder in een kleine kom
Doe dan de eieren samen de suiker in een grotere kom en klop dit met een elektrische garde door elkaar tot het luchtig is
Smelt de boter in een kleine steelpan. Wanneer de boter gesmolten is, voeg dan de melk toe en laat dit even pruttelen.
Voeg het dan toe aan de ei en roer dit gelijk goed door
Spatel dan het bloemmengsel erdoor heen
Doe het dan in de vorm en zet het voor 25-30 min in de oven
Prik na die tijd met een saté prikker in de cake. Wanneer de saté prikker en droog uit komt, is de cake gaar en kun je hem uit de oven halen
Laat hem even 5-10 minuten in de vorm afkoelen en haal hem daarna voorzichtig uit de vorm en laat hem daarna nog goed afkoelen
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties