Pad Thai

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-06-2017
  • Pad Thai

    Pad Thai

    Pad Thai

  • Pad Thai

    Pad Thai

    Pad Thai

  • Pad Thai

    Pad Thai

    Pad Thai

Mijn favoriete streetfood gerecht! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g rijstnoedels
200 g grote garnalen
200 g kippendij, in reepjes
100 g tofoe, in blokjes
4 eieren
3 cm gember, geraspt
2 knoflooktenen, fijn gesneden
50 g witte kool, in reepjes gesneden
2 wortels, in kleine blokjes gesneden
150 g tauge
2 bosuitjes, in ringen
50 g pinda's, fijn gevijzeld
2 limoenen, in parten

Voor de saus:
25 ml vissaus
25 ml tamarinde
25 ml sojasaus
2 el bruine basterd suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wokpan, Snijplank en mes

Bereidingswijze

1. Verhit een el zonnebloemolie in de Wokpan. Bak hier als eerst de eieren in als een omelet. Maak stuk met je spatel. Bak hier vervolgens de knoflook, gember, kip, tofoeblokjes en gamba's in.
2. Voeg dan de wortel en witte kool toe. Bak dit 3 minuten mee.
3. Schep hier de rijstnoedels doorheen en giet de saus bij het geheel. Bak dit 5 minuten.
4. Maak af met de taugé, bosui, limoen en pinda's.

Laatste reacties

josevangelder avatar
josevangelder 05-11-2021

Ook ik doe er wat vers korianderblad bij en heb (omdat ik geen kool had) er wat bleekselderij bij gedaan. Hartstikke lekker recept!

AageeveeNee avatar
AageeveeNee 26-11-2019

Het was superlekker Sabine, dank!! Ik heb nog 1 rode ui gesnipperd en meegebakken, en ook vers korianderblad erbij gegeven. We hebben gesmuld:)

DennisKooktGraag avatar
DennisKooktGraag 25-09-2019

Super! Ik neem deze mee..

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten