Kabeljauw ovenschotel
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Kabeljauw op Italiaanse wijze, is een goed gevulde kabeljauw ovenschotel met spinazie, tomaten en gorgonzola.
Ingrediënten 4 personen
* 1 pond kabeljauwfilet* 350 gram verse spinazie
* 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
* 1 rode puntpaprika, fijngesneden
* 150 gram gorgonzola
* 1 gesnipperde ui
* 5 trostomaatjes
* 1 teentje knoflook, fijngesneden
* 2 deciliter kookroom
* olijfolie
* peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 422,25 kcal |
Koolhydraten | 10,02 g |
Eiwitten | 34,79 g |
Vetten | 26,06 g |
Bereidingswijze
1. Maak de spinazie schoon en bak deze kort in wat olijfolie, peper en zout kan naar smaak toegevoegd worden.
2. Bak in een andere pan de ui, knoflook, paprika, rode peper en tros tomaatjes en voeg dit bij de spinazie.
3. Snijd de vis in stukken.
4. Pak een ovenschaal en vet deze met wat olie in, leg hierin een laagje vis, dan een laagje spinazie.
5. Herhaal dit nogmaals zodat je 4 lagen hebt.
6. Laat in een steelpannetje de gorgonzola smelten in de kookroom, breng eventueel op smaak met een beetje peper.
7. Verdeel de saus over de ovenschotel.
8. Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven op 220 graden.
Bron
receptenvandomy.nl