Tomaten met kruiden en feta (oven)
- Grieks, Bijgerecht
- 20-30 min.
Ook dit is een gezond en snel klaar gerechtje dat past binnen een gezonde levensstijl. Het is een waanzinnig bijgerecht bij gegrilde kipfilet, gyros, kebabs en kotelletjes van de barbeque. Deze zomerse smaken passen er prima bij. Voorbereiding 15 minuten, garen in de oven 25 minuten.
Ingrediënten 6 recipe.people
6 grote tomaten, liefst vleestomaten200 g feta
een handvol zwarte, ontpitte olijven
een handvol pijnboompitten
een handvol bladpeterselie
1 lente-uitje
vleugje oregano
vers gemalen zwarte peper
olijfolie Griekse
Benodigdheden
Vuurvaste(oven)schaalBereidingswijze
Snijd de tomaten in een stervorm. Snijd ze niet tot helemaal beneden. Leg ze in een ovenschaal. Giet er een beetje olijfolie over en kruid enkel met peper en een snufje oregano (staat niet in het boek, eigen toevoeging).
Zout hoeft niet, want feta is al zout genoeg. Hak de peterselie, de olijven en het lente-uitje fijn. Meng de pijnboompitten eronder. Houd er enkele apart voor de afwerking.
Verbrokkel er de feta over, giet er een flinke scheut olijfolie bij en kruid enkel met peper. Meng goed. Trek de tomaten een beetje open en vul ze met het mengsel. Het is niet erg als er een beetje naast valt. Werk af met de resterende pijnboompitten.
Zet 25 tot 30 minuten in de oven op 180 °C. Vlak voor je opdient, giet je er nog een scheutje olijfolie over.
Bron
Kookboekje de pure keuken, Pascalle Naessens, aangepast
Serveertip
Heerlijk en gezond, zomers, bijgerecht bij bijvoorbeeld de barbeque.