Steak Arepa's
- Afrikaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 19-06-2017
Dit is een recept uit de BBQ special van het Smult zomernummer met de lekkerste barbecue recepten. Het zomernummer staat boordevol Aziatische & BBQ recepten en zomerse inspiratie. Je bestelt dit nummer nu op: www.smult.nl.
Ingrediënten 4 personen
SWEET & SPICEY PEPERSAUS- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 5 rode chilipepers, fijngesneden
- 2 el suiker
- 1/2 el zout
- 50 ml azijn
- 1/2 el bruine suiker
AREPA'S
- 400 g voorgekookt geel maïsmeel (grote supermarkten, toko)
- 400 ml lauwwarm water
- 2 el zonnebloemolie
- 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eieren
- 1/4 tl zout
- 1/4 tl versgemalen zwarte peper
GUASACACA
- 2 grote witte uien, fijngesneden
- 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in kleine blokjes
- 1 verse jalapeñopeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 2 avocado's, in kleine blokjes
- 2 grote tomaten, zaadlijsten verwijderd, in kleine blokjes
- 2 el fijngehakte verse koriander
- 3 el olijfolie
- 3 el witte azijn
- 1/2 tl tabasco
- versgemalen zwarte peper en zout
STEAK
- olie
- 500 g steak (inside skirt, bavette of longhaas)
- versgemalen zwarte peper en grof zeezout
Benodigdheden
Blender of staafmixerbarbecue met deksel
Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten voor de pepersaus in een klein pannetje en stoof het mengsel al roerend 15 minuten op matig vuur, tot de pepers zacht geworden zijn. Pureer de saus in de blender of met de staafmixer tot een gladde saus.
2. Meng voor de arepa's maïsmeel met lauwwarm water en kneed goed. Voeg als het deeg nog te droog aanvoelt een klein beetje water toe. Voeg de overige ingrediënten toe en kneed het deeg door tot alles goed is opgenomen en verdeeld. Verdeel het deeg in 12 gelijke balletjes en druk ze plat tot circa anderhalve centimeter dikte.
3. Bereid de barbecue voor op direct grillen en verhit hem tot 170 °C.
4. Meng intussen alle ingrediënten voor de guasacaca tot een grove variant van guacamole; voeg als laatste peper en zout naar smaak toe.
5. Vet het rooster van de barbecue goed in met olie en gril de arepa's 7 minuten per kant, tot ze stevig aanvoelen. Houd voor het beste resultaat de deksel op de barbecue tijden het grillen, zodat de temperatuur constant blijft. Houd de arepa's warm en zet opzij.
6. Bestrooi steak met peper en grof zeezout en gril hem kort tot hij maximaal medium, maar het liefst nog rare is. Snijd het vlees in dunne reepjes.
7. Snijd de arepa's in maar niet helemaal door en vouw ze open. Beleg ze met guasacaca en enkele reepjes vlees en schep er wat pepersaus op.
Bron
Smokey Goodness 2
Laatste reacties
Klaar nu, er is al teveel aandacht aan gegeven! Prettig weekeinde allemaal, groet van Dido
Dat je niet helemaal fris bent in je bovenkamer is wel duidelijk, gekkewerk, dus ga nu maar andere sites lastigvallen met je domme gezeur.
bewaarT
" Lieve mensen " LET OP, je mag op deze site volgens Cecile alleen een mening hebben als je recepten bewaard en eigen recepten hebt !!!
@ gekkewerk, mijn naam schrijven is blijkbaar ook moeilijk. Iedereen, jij zou dat ook weten als je hier al langer op smulweb bent, weet hier dat ik al lang op smulweb ben en vaker opmerkingen maak. Jij doet voorkomen dat je allang op smulweb bent, maar je hebt nog geen bewaard recept en geen enkel eigen recept. Ik heb mijn punt gemaakt. Toch wens ik je een fijn weekend en lieve groet Cecile
Iedereen kent me onderhand omdat ik al lang op smulweb zit en vaker opmerkingen maak. Jij hebt nog geen een bewaard recept en geen enkel eigen recept hier op Smulweb staan onder deze naam, terwijl je doet voorkomen dat al lang op smulweb zit. Maar maak je niet dik. Ik heb mijn punt gemaakt. Toch een fijn weekend en lieve groet Cecile
@Celcileg, dus alls ik de volgende keer CelcileK als naam neem is dat niet laf ?
of ik of iemand anders het nou fair vindt of niet maakt niet uit , nogmaals het is een commercieel bedrijf ( geworden ) en dat veranderd echt niet meer.
Ik vind het erger dat gekkewerk blijkbaar niet met zijn/haar eigen naam hier iets van durft te zeggen. Dit voelt voor mij laf. Als je het niet onder je eigen naam durft te zeggen laat het dan helemaal achterwege. Waarmee ik niet wil zeggen dat jullie geen gelijk hebben, Lieve groet Cecile
@Hans3333, dus jij vindt het fair dat ze hun eigen recepten belangrijker vinden dan jou recepten en die van andere hobbykoks ? Dat terwijl ze juist groot zijn geworden door hobbykoks ? Prima ook jij hebt recht op een eigen mening !!