Mediterrane pasta met chipolata worstjes en gegrilde groenten
- Wereld, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Dit pasta gerecht is de zomer in een schaal!
Ingrediënten 4 recipe.people
300 g gekookte penne50 g gegrilde paprika uit pot op olie
1 knoflookteen
1 sjalotje
1 el oregano
1 tl gerookte paprikapoeder
1 blikje polpa, fijn gesneden tomaat
1 courgette, in plakjes en gegrild
8 chipolata worstjes, gegrild
100 g rucola
10 g basilicum
1 maxi mozzarella, in blokjes
peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 630,66 kcal |
Koolhydraten | 65,70 g |
Eiwitten | 40,85 g |
Vetten | 21,46 g |
Benodigdheden
Grillpan of barbecue, diepe koekenpan, Snijplank en mes, maatbeker en staafmixerBereidingswijze
1. Grill eerst de chipolata worstjes en de courgette, zet deze vervolgens opzij. Kook ondertussen de penne zoals op de verpakking vermeld staat.
2. Pel het sjalotje en de knoflook en snijd beide in vieren. Doe dit samen met de gegrilde paprika uit pot in een maatbeker. Pureer dit fijn met de staafmixer tot een gladde massa.
3. Bak het knoflook, sjalot en paprika mengsel in de Koekenpan. Voeg hier de oregano en gerookte paprikapoeder aan toe. Schenk de polpa bij het geheel en laat dit 3 minuten meebakken. Maak de saus af met peper en saus.
4. Meng de saus met de penne. Serveer in een grote schaal met de courgette, chipolata worstjes, mozzarella, basilicum en rucola.