1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Mediterrane pasta met chipolata worstjes en gegrilde groenten

Mediterrane pasta met chipolata worstjes en gegrilde groenten

Door: Sabine_Gaastra

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-06-2017

Ingrediënten 4 personen


300 g gekookte penne
50 g gegrilde paprika uit pot op olie
1 knoflookteen
1 sjalotje
1 el oregano
1 tl gerookte paprikapoeder
1 blikje polpa, fijn gesneden tomaat
1 courgette, in plakjes en gegrild
8 chipolata worstjes, gegrild
100 g rucola
10 g basilicum
1 maxi mozzarella, in blokjes
peper en zout


Verder heb je nodig


Grillpan of barbecue, diepe koekenpan, Snijplank en mes, maatbeker en staafmixer

Mediterrane pasta met chipolata worstjes en gegrilde groenten
Mediterrane pasta met chipolata worstjes en gegrilde groenten

Dit pasta gerecht is de zomer in een schaal! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Grill eerst de chipolata worstjes en de courgette, zet deze vervolgens opzij. Kook ondertussen de penne zoals op de verpakking vermeld staat.
2. Pel het sjalotje en de knoflook en snijd beide in vieren. Doe dit samen met de gegrilde paprika uit pot in een maatbeker. Pureer dit fijn met de staafmixer tot een gladde massa.
3. Bak het knoflook, sjalot en paprika mengsel in de Koekenpan. Voeg hier de oregano en gerookte paprikapoeder aan toe. Schenk de polpa bij het geheel en laat dit 3 minuten meebakken. Maak de saus af met peper en saus.
4. Meng de saus met de penne. Serveer in een grote schaal met de courgette, chipolata worstjes, mozzarella, basilicum en rucola.

Tags, , , , , , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top