1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Fusion keuken
  5. Kwispelscholfilet met limoncello

Kwispelscholfilet met limoncello

  • Fusion, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-06-2017

Ingrediënten 2 personen


4 scholfilets, gerookt zeezout, olijfolie, klontjes boter, peper, limoncello en witte wijn.
Thijm en dille


Verder heb je nodig


Ruim aluminium folie per pakketje.


Ik heb het gerecht zelf gecomponeerd.
‚€čLimoncello gebruikt voor een hele lichte sweet - touch ipv van schijfje citroen.
Ingesmeerd met grieks zeezout 150 uur gerookt in beukenhout.
Ik was even bang dat de vis te sterk naar rook zou smaken en dat was absoluut niet zo.
‚€čHet woord kwispelen (van genot)¬†heb ik toegevoegd omdat er ook een klein scheutje witte wijn was toegevoegd....
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smeer de filets in met olijfolie en gerookt zeezout. (zeezout niet overdreven veel, het is een sterke smaak....)
Leg twee velletjes aluminium folie op elkaar.
Leg twee scholfilets naast elkaar zo, dat de aluminiumfolie nog dichtgevouwen kan worden.
Zet de randjes een beetje omhoog zodat de wijn en limoncello niet weglopen.
Bestrooi met wat thijm en dille.
Gier een klein scheutje limoncello over de filets. En daarna wat witte wijn.
Doe er een klontje boter op.
Maak één pakketje per persoon.
In voorverwarmde over 180 graden. 25 minuutjes.

Vouw de aluminiumfolie dicht zodat je een soort pakketje hebt.

Serveertip

Geef met geraspte wortelsalade.
Wat aardappelpuree.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkhaarhuis


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkhaarhuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top