Kwispelscholfilet met limoncello

  • Fusion, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-06-2017

Ik heb het gerecht zelf gecomponeerd.
​Limoncello gebruikt voor een hele lichte sweet - touch ipv van schijfje citroen.
Ingesmeerd met grieks zeezout 150 uur gerookt in beukenhout.
Ik was even bang dat de vis te sterk naar rook zou smaken en dat was absoluut niet zo.
​Het woord kwispelen (van genot) heb ik toegevoegd omdat er ook een klein scheutje witte wijn was toegevoegd....
 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 scholfilets, gerookt zeezout, olijfolie, klontjes boter, peper, limoncello en witte wijn.
Thijm en dille

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ruim aluminium folie per pakketje.

Bereidingswijze

Smeer de filets in met olijfolie en gerookt zeezout. (zeezout niet overdreven veel, het is een sterke smaak....)
Leg twee velletjes aluminium folie op elkaar.
Leg twee scholfilets naast elkaar zo, dat de aluminiumfolie nog dichtgevouwen kan worden.
Zet de randjes een beetje omhoog zodat de wijn en limoncello niet weglopen.
Bestrooi met wat thijm en dille.
Gier een klein scheutje limoncello over de filets. En daarna wat witte wijn.
Doe er een klontje boter op.
Maak één pakketje per persoon.
In voorverwarmde over 180 graden. 25 minuutjes.

Vouw de aluminiumfolie dicht zodat je een soort pakketje hebt.

Serveertip

Geef met geraspte wortelsalade.
Wat aardappelpuree.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten