Hemelse hachee
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Deze hachee is echt super/super lekker. Afgelopen zaterdag weer gemaakt en de pan was tot op de bodem leeg geschraapt. Maak hem ,de dag voordat je de hachee gaat eten, klaar. Dan is de hachee het aller lekkerst!!!!!
Ingrediënten 3 recipe.people
500 riblappen500 gram uien
Als je meer vlees gebruikt dan ook meer uien gebruiken. dus bij b.v. 600 gram vlees neem je ook 600 gram uien
zakje hachee kruiden - Ik gebruikte 1 1/2 -2 eetlepels voor 1 pond vlees
2 laurier blaadjes
2 kruidnagels
1 theelepel kristal suiker
1 eetlepel witte azijn
800 ml heet water
Flinke klont boter en 2 eetl. zonnebloem olie
2 runder bouillon tabletten
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 495,22 kcal |
Koolhydraten | 16,81 g |
Eiwitten | 37,19 g |
Vetten | 29,14 g |
Benodigdheden
Grote braadpan; houten spatel, snijplank voor het vlees en een voor de uienBereidingswijze
Snijd de riblappen in kleine blokjes en kruid ze naar smaak met de hachee kruiden.
Masseer de kruiden goed door het vlees en laat even staan.
Doe de boter en de olie in een grote braadpan en voeg meteen de kruidnagels en laurierblaadjes toe. goed doorroeren. Als de boter gesmolten is doe je de blokjes vlees in de pan. Roer goed door met een houten spatel en laat het vlees op hoog vuur, roerend, lekker bruinen
Snijd, terwijl het vlees in de pan zit , de uien in halve ringen.
Voeg als het vlees bruin gekleurd is (+/- in 5-7 min), de suiker aan het vlees toe en roer even goed door.
Voeg de uien toe en roer die ook goed door.
Bak alles tot de uien zacht en glazig zijn geworden (ik doe dat in +/- 3-4 min op groot vuur en soms een keertje doorroerend)
Als de uien zacht zijn dan voeg je al roerend de azijn toe.
En voeg daarna het hete water en de 2 runder bouillon blokjes toe
Zet het vuur laag, leg er aan vlammenspreider op en zet de pan erop, doe de deksel op de pan en laat de hachee in 2 1/2 uur, onder af en toe roeren, gaar stoven.
Kijk een enkele keer of er niet te veel water is verdwenen (i.v.m. verbranden)
De volgende dag zet je de pan op hoog vuur en als alles weer kookt, dan het vuur laag en zonder vlammenspreider en met het deksel iets schuin op de pan, laat je de hachee nog heerlijk een half uurtje opwarmen en dan is het vlees echt botermals.
Bron
omf foodness
Serveertip
Ik heb er heerlijke smeuïge aardappel puree bij gemaakt en bloemkool. MMMMMMM!!!