1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Amandeltaart

Amandeltaart

  • Spaans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-06-2017

Ingrediënten 8 personen



- 250 g blanke amandelen
- 6 eieren, gesplitst
- 250 g fijne kristalsuiker
- geraspte schil van 1 sinaasappel
- geraspte schil van 1 citroen
- 4 druppels amandel-extract
- poedersuiker om te bestuiven


Verder heb je nodig


Springvorm

Amandeltaart
Amandeltaart
Amandeltaart
Amandeltaart
Amandeltaart
Amandeltaart

=13.52400016784668pxDeze taart heet in Spanje "Tarta de Santiago". Pelgrims en toeristen die naar de kathedraal van Santiago de Compostello trekken, zien het gebak, versierd met het kruis van de Orde van Santiago , in elke banketbakkerij en elk restaurant liggen. De taart wordt daar gemaakt op een laagje bladerdeeg.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180' C boven-en onderwarmte. Vet een springvorm van 28 cm (ik heb 24 gebruikt) goed in met boter en bestuif met bloem (als je het glutenvrij wilt maken, gebruik dan glutenvrije bloem).
2. Maal de amandelen in de keukenmachine fijn. Klop de dooiers en de suiker met een elektrische mixer tot een lichte crème. Roer eerst de citrusrasp en het amandel-extract en daarna heel grondig de amandelen erdoor.
2. Maak de klopper schoon. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het eimengsel. Het is heel dik, dus je moet nogal wat spatelen. Doe het beslag in de voorbereide springvorm.
3. Zet de taart 40 minuten in de oven (omdat ik een kleinere vorm heb gebruikt, wordt de taart hoger en heb ik hem 8 minuten langer in de oven gedaan) tot het stevig aanvoelt. Laat de taart afkoelen en haal het uit de vorm. Bestuif het met poedersuiker.

Tags, ,

Bron

Bron: "De smaken van Spanje", Claudia Roden



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magdas


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magdas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top