Sticky honing sriracha kip

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-06-2017
  • Sticky honing sriracha kip

    Sticky honing sriracha kip

    Sticky honing sriracha kip

Sriracha (spreek uit als sieh-rah-tja) is vernoemd naar de havenstad Shriracha in Thailand, maar komt oorspronkelijk uit Vietnam. De traditionele saus is zeer pittig; de Go-Tan variant is pittig, maar minder pittig dan de originele variant.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 el Zonnebloemolie
350g Kipfilet
250g Organic Egg Noodles
4 el Honing
2 el Go-Tan Soy Sauce
1 tot 2 el Go-Tan Sriracha hot chili sauce
Zout
Peper
2 tl Go-Tan Gehakte Gember of 1 cm geraspte verse gember
3 tl Go-Tan Gehakte Knoflook of 2 tenen geperste knoflook
Gesneden verse bieslook
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 437,81 kcal
Koolhydraten 61,59 g
Eiwitten 29,03 g
Vetten 7,82 g
Benodigdheden
kommetje, koekenpan, snijplank en mes

Bereidingswijze

1. Snijd de kipfilet in gelijkmatige blokjes en strooi er zout en peper over.
2. Meng de honing, sojasaus, Go-Tan Sriracha, gember en knoflook in een kommetje.
3. Bereid de Go-Tan Organic Egg Noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Bak de kipfiletblokjes in 3 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.
5. Zet het vuur laag en voeg het sausmengsel toe.
6. Zet het vuur weer hoger zodat de saus blijft pruttelen en indikken. Roer steeds de kip om zodat er een mooi laagje omheen plakt. Ga hiermee door tot dat de saus een mooie dikte heeft.
7. Serveer met de Go-Tan Organic Egg Noodles.
8. Garneer met bieslook.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten