Sticky honing sriracha kip
- Wereld, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 13-06-2017
Sriracha (spreek uit als sieh-rah-tja) is vernoemd naar de havenstad Shriracha in Thailand, maar komt oorspronkelijk uit Vietnam. De traditionele saus is zeer pittig; de Go-Tan variant is pittig, maar minder pittig dan de originele variant.
Ingrediënten 4 personen
2 el Zonnebloemolie350g Kipfilet
250g Organic Egg Noodles
4 el Honing
2 el Go-Tan Soy Sauce
1 tot 2 el Go-Tan Sriracha hot chili sauce
Zout
Peper
2 tl Go-Tan Gehakte Gember of 1 cm geraspte verse gember
3 tl Go-Tan Gehakte Knoflook of 2 tenen geperste knoflook
Gesneden verse bieslook
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 437,81 kcal |
Koolhydraten | 61,59 g |
Eiwitten | 29,03 g |
Vetten | 7,82 g |
Benodigdheden
kommetje, koekenpan, snijplank en mesBereidingswijze
1. Snijd de kipfilet in gelijkmatige blokjes en strooi er zout en peper over.
2. Meng de honing, sojasaus, Go-Tan Sriracha, gember en knoflook in een kommetje.
3. Bereid de Go-Tan Organic Egg Noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Bak de kipfiletblokjes in 3 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.
5. Zet het vuur laag en voeg het sausmengsel toe.
6. Zet het vuur weer hoger zodat de saus blijft pruttelen en indikken. Roer steeds de kip om zodat er een mooi laagje omheen plakt. Ga hiermee door tot dat de saus een mooie dikte heeft.
7. Serveer met de Go-Tan Organic Egg Noodles.
8. Garneer met bieslook.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties