1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Argentijnse keuken
  5. Argentijnse mosselschotel

Argentijnse mosselschotel

Door: Delarosa

  • Argentijns, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-06-2017

Ingrediënten 4 personen


Scheutje olijfolie
2 rode uien, gesnipperd
4 tenen knoflook, gesnipperd
1 groene peper, fijngesneden
4 ansjovisfiletjes, fijngesneden
500 gr rijpe tomaten, in stukjes (ontveld)
2 dl droge witte wijn
3,5 dl visbouillon
1 klein bosje peterselie, fijngesneden
4 kilo mosselen, nagekeken op de bekende zaken


Verder heb je nodig


Snijplank
scherp mes
stoof- of mosselpan


Mosselen op Zuidamerikaanse wijze, tikkie anders maar wel heeel erg lekker!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de uien, knoflook en peper aan.
Voeg ansjovis en tomaten toe en bak mee tot ansjovis opgelost is en de tomaten zacht.
Blus af met de wijn en voeg de bouillon toe, breng tegen de kook.
Peterselie en mosselen toevoegen en breng opnieuw tegen de kook, schud de pan om.
Herhaal dit nog een keer of 2 tot alle mosselen openstaan.
Als dit het geval is: pan op tafel en Smullen maar! Buen appreveche!

Tags

Serveertip

Lekker met dikke friet en een salade!

Bron

Juanes



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top