Zalige aardappelsalade met knapperig spek en veel verse tuinkruiden

  • Duits, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-06-2017
  • Zalige aardappelsalade met knapperig spek en veel verse tuinkruiden

    Zalige aardappelsalade met knapperig spek en veel verse tuinkruiden

    Zalige aardappelsalade met knapperig spek en veel verse tuinkruiden

Al weer een heerlijke aardappelsalade. Deze keer met knapperige spekreepjes en heel veel verre tuinkruiden.
Onze buurvrouw kwam bij ons binnen toen de salade net gemaakt was. Wilde graag proeven en wilde ook gelijk het recept. Ze vond de salade heerlijk.
Ook deze salade is weer gemaakt op mijn eigen manier zoals mijn Aardappelsalade a la Petra.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 middelgrote aardappelen, liefst iets kruimig
1 kruidenbouillontablet
1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
1/2 dl witte azijn
1/2 eetlepel suiker
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels uitgelekte yoghurt of dikke yoghurt
1/2 eetlepel gladde mosterd (of meer of minder naar smaak) (ik heb Dijon mosterd gebruikt)
150 gram blokjes of reepjes mager gerookte spek
2 eetlepels fijngesneden bieslook
2 eetlepels fijngehakte gladde peterselie
2 eetlepels fijngesneden basilicum
3 lenteuitjes, wit en lichtgroen in hele smalle ringetjes gesneden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan
grote schaal
vergiet
kommetje
houten lepel
koekenpan

Bereidingswijze

Schil de aardappelen. Snij de aardappelen in plakjes. Was de aardappelen.
Aardappelschijfjes opzetten met kruidenbouillontablet en zoveel water dat de plakjes net onder staan. Aardappelschijfjes aan de kook brengen en plm. 4 - 5 minuten koken. Als de aardappelen gaar zijn de azijn, suiker en gesnipperde ui toevoegen. Aardappelen in het vocht laten afkoelen.
Daarna afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
Doe de aardappelschijfjes weer terug in de pan.

Roer de mayonaise met de yoghurt en de mosterd door elkaar
Meng het mayonaisemengsel met een houten lepel door de aardappelschijfjes.

Spekreepjes in een doge koekenpan bruin en knapperig bakken.

Spekreepjes, lenteuitjes en tuinkruiden voorzichtig met een houten lepel door de aardappelsalade mengen en je salade is klaar.

Serveertip

Lekker bij de bbq.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 27-06-2017

Heel leuk om te horen Ankie. Zodra het mooi en warm weer is eten wij vaak lekkere salades. Goed voor te bereiden en gaat er beter in dan een warme hap. Dank je wel voor je reactie Ankie. Groetjes, Petra

ankie43 avatar
ankie43 22-06-2017

Heerlijk weer Petra. Had voor vandaag eigenlijk bami op het program, maar met deze temperaturen ga je niet even je wokpit opstoken. Heb vanmiddag op mijn gemakkie 3 salades gemaakt waaronder deze. Stokbroodje en wit wijntje erbij. Genieten. Alvast fijn weekend gewenst. Groetjes Ankie en Marc.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten