Sushibowl met tonijn
- Japans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Dit is een recept uit het kookschrift van het zomernummer van Smult met de lekkerste hartige recepten. Het zomernummer staat boordevol Aziatische & BBQ recepten en zomerse inspiratie. Je bestelt dit nummer nu op: www.smult.nl.
Ingrediënten 2 recipe.people
- 125 g witte rijst- 300 g verse rauwe tonijn van zeer goede (sushi-)kwaliteit, in blokjes
- 4 tl Japanse sojasaus
- 2 tl geroosterde-sesamolie
- 1 tl vloeibare honing
- 1 tl zwart sesamzaad + extra
- 1 avocado, in dunne plakjes
- 2 radijsjes, in dunne plakjes
- 1/2 komkommer, in linten
- 1 bakje wakame (zeewiersalade)
- ingelegde (roze) gember
- 1/4 rodekool, geschaafd
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 768,43 kcal |
Koolhydraten | 65,15 g |
Eiwitten | 45,58 g |
Vetten | 31,74 g |
Benodigdheden
EetstokjesBereidingswijze
1. Kook rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan, dek af en zet apart.
2. Meng tonijnblokjes met sojasaus, geroosterde-sesamolie, honing en zwart sesamzaad. Laat 5 minuten op kamertemperatuur trekken.
3. Doe de rijst in kommen. Verdeel gemarineerde tonijn, avocado, radijs, komkommerlinten en wat wakame, ingelegde gember en rodekool over de rijst.
4. Bestrooi het geheel met extra zwart sesamzaad en serveer met eetstokjes.
Bron
Smult 16