Sushibowl met tonijn

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Sushibowl met tonijn

    Sushibowl met tonijn

    Sushibowl met tonijn

  • Sushibowl met tonijn

    Sushibowl met tonijn

    Sushibowl met tonijn

Dit is een recept uit het kookschrift van het zomernummer van Smult met de lekkerste hartige recepten. Het zomernummer staat boordevol Aziatische & BBQ recepten en zomerse inspiratie. Je bestelt dit nummer nu op: www.smult.nl. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
- 125 g witte rijst
- 300 g verse rauwe tonijn van zeer goede (sushi-)kwaliteit, in blokjes
- 4 tl Japanse sojasaus
- 2 tl geroosterde-sesamolie
- 1 tl vloeibare honing
- 1 tl zwart sesamzaad + extra
- 1 avocado, in dunne plakjes
- 2 radijsjes, in dunne plakjes
- 1/2 komkommer, in linten
- 1 bakje wakame (zeewiersalade)
- ingelegde (roze) gember
- 1/4 rodekool, geschaafd
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 768,43 kcal
Koolhydraten 65,15 g
Eiwitten 45,58 g
Vetten 31,74 g
Benodigdheden
Eetstokjes

Bereidingswijze

1. Kook rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan, dek af en zet apart.
2. Meng tonijnblokjes met sojasaus, geroosterde-sesamolie, honing en zwart sesamzaad. Laat 5 minuten op kamertemperatuur trekken.
3. Doe de rijst in kommen. Verdeel gemarineerde tonijn, avocado, radijs, komkommerlinten en wat wakame, ingelegde gember en rodekool over de rijst.
4. Bestrooi het geheel met extra zwart sesamzaad en serveer met eetstokjes.

Bron

Smult 16

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Smu1webmagazine avatar

Doorsturen

Home Recepten