1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Sushibowl met tonijn

Sushibowl met tonijn

Door: Smu1webmagazine

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-06-2017

Ingrediënten 2 personen


- 125 g witte rijst
- 300 g verse rauwe tonijn van zeer goede (sushi-)kwaliteit, in blokjes
- 4 tl Japanse sojasaus
- 2 tl geroosterde-sesamolie
- 1 tl vloeibare honing
- 1 tl zwart sesamzaad + extra
- 1 avocado, in dunne plakjes
- 2 radijsjes, in dunne plakjes
- 1/2 komkommer, in linten
- 1 bakje wakame (zeewiersalade)
- ingelegde (roze) gember
- 1/4 rodekool, geschaafd


Verder heb je nodig


Eetstokjes

Sushibowl

Smult16

Smult16
Sushibowl met tonijn
Sushibowl met tonijn

Dit is een recept uit het kookschrift van het zomernummer van Smult met de lekkerste hartige recepten. Het zomernummer staat boordevol Aziatische & BBQ recepten en zomerse inspiratie. Je bestelt dit nummer nu op: www.smult.nl. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan, dek af en zet apart.
2. Meng tonijnblokjes met sojasaus, geroosterde-sesamolie, honing en zwart sesamzaad. Laat 5 minuten op kamertemperatuur trekken.
3. Doe de rijst in kommen. Verdeel gemarineerde tonijn, avocado, radijs, komkommerlinten en wat wakame, ingelegde gember en rodekool over de rijst.
4. Bestrooi het geheel met extra zwart sesamzaad en serveer met eetstokjes.

Tags, , , ,

Bron

Smult 16



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top