Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Vietnamese keuken
  5. Summer Rolls

Summer Rolls

Door: Smult

  • Vietnamees Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-06-2017

Ingrediënten 4 personen


- 12 rijstvellen
- 1/2 krop botersla, in brede repen
- 1 bosje munt, blad geplukt
- bosje koriander, blad geplukt
- bosje basilicum, blad geplukt
- 200 g gerookte eendenborst, in reepjes
- 1 mango, in dunne reepjes
- handje ongezouten pinda's, fijngehakt
- hoisinsaus of zoete chilisaus (optioneel)
- 1 limoen, in partjes

VOOR DIPSAUS
- 60 ml Vietnamese vissaus
- sap van 1 limoen
- 2 el rijstazijn
- 2 tl suiker
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 rawit, in dunne ringetjes
- 1/2 tl sesamzaad


Verder heb je nodig


Groot plat bord of ondiepe schaal waar rijstvellen in passen
snijplank

Summer Rolls

Smult16


Dit is het cover recept uit het zomernummer van Smult. Het zomernummer staat boordevol Aziatische & BBQ recepten en zomerse inspiratie. Je bestelt dit nummer nu op: www.smult.nl. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng ingrediënten voor de dipsaus met 4 eetlepels water en roer tot suiker is opgelost. Zet apart.
2. Zet rijstvellen, sla, kruiden, eendenborst, mango en pinda's klaar.
3. Vul bord of schaal met kokendheet water en leg Snijplank ernaast.
4. Dompel een vel rijstpapier kort in het hete water. Werk snel en zorg dat het vel overal nat wordt. Leg het op de snijplank. Beleg het rijstvel met een streep sla en kruiden. Leg hierop wat eendenborst en mango. Bestrooi met wat fijngehakte pinda's.
5. Klap het onderste deel van het zachte, plakkerige rijstvel over de vulling, sla de zijkanten naar binnen en rol verder zo strak mogelijk op, zodat er een stevige rolletje ontstaat dat goed te dippen is.
6. Herhaal met de overige rijstvellen. Leg de rolletjes op borden of een serveerschaal. Druppel er wat hoisin- of chilisaus overheen en bestrooi met extra fijngehakte pinda's en eventuele overgebleven kruiden. Geef de dipsaus en partjes limoen er apart bij.

Tags, , , ,

Bron

Smult 16



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top