1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. scones met sinaasappel

scones met sinaasappel

Door: ellentje

  • Amerikaans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-06-1999

Ingrediënten


350 g zelfrijzend bakmeel
1 theelepel zout
2 theelepel bakpoeder
2 eetlepels suiker
75 g koude boter of margarine
1 ei
1 1/4 dl melk
1 sinaasappel
50 g pure hagelslag
1/3 potje sinaasappelabrikozenjam met amaretto
1 bekertje creme fraiche



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het bakmeel vermengen met het zout, het bakpoeder en de suiker en de boter hierin met 2 messen klein snijden. Het ei met de melk loskloppen en toevoegen. De halve schil van de sinaasappel fijn raspen, samen met de hagelslag toevoegen en tot een soepel deeg kneden. Dit uitrollen tot een dikke lap en er ca 18 rondjes van ca 4 cm doorsnede uitsteken. Op een ingevette bakplaat zetten en in een hete oven (225 C) in ca 12 minuten gaar en goudbruin bakken. De rest van de sinaasappelschil in reepjes snijden en deze blancheren, daarna droogdeppen. Voor elk 3 scones op een bordje leggen en er jam en creme fraiche bij serveren. Met wat sliertjes sinaasappelschil garneren.

Serveertip

Tip: door de scones voor het bakken 1 minuut op vol vermogen in de magnetron te laten rijzen, worden ze extra hoog!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top