Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Taart
  5. Monchou taart met appelstroop, appels en pecannoten

Monchou taart met appelstroop, appels en pecannoten

Door: frutesse

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-06-2017

Ingrediënten 10 personen


125 gram boter 200 gram koekjes (bijv. chocolate chip koekjes)  115 gram gezouten pecannoten 4 friszoete appels 60 gram basterdsuiker 2 tl gemalen kaneel 100 gram fijne kristalsuiker 600 gram monchou (of andere verse roomkaas) 3 el Maestrichter fruitstroop of rinse appelstroop


Monchou taart met appelstroop, appels en pecannoten
Monchou taart met appelstroop, appels en pecannoten

Gebak zonder te bakken!
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de rand in. 
Smelt 75 gram boter in een pannetje en maal de koekjes en 50 gram pecannoten fijn. Meng de koekjes met de boter en verdeel gelijkmatig over de bovem van de springvorm. Druk aan, zodat het stevig is en zet het in de koelkast. 
Schil de appels en snij in dunne partjes. Smelt de rest van de boter met de basterdsuiker in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de appel en kaneel toe als de suiker is gesmolten. Bak 5 minuten op laag vuur en schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur en laat 5 minuten afkoelen. Verdeel het mengsel daarna over de koekbodem. 
Meng de kristalsuiker, monchou en appelstroop in de Keukenmachine tot het een gladde massa is. Verdeel dit over de appelpartjes. Laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast. 
Verdeel vlak voor het serveren de rest van de pecannoten over de taart. 

Tags, , , , , ,

Serveertip

Lekker met rood fruit.

Bron

Allerhande



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top