1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Verloren brood met appel op de barbecue

Verloren brood met appel op de barbecue

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-06-2017

Ingrediënten 4 personen


4 appels
50 gr boter, gesmolten
1 takje tijm, fijngehakt
350 gr melk
175 gr suiker
3 eieren
50 gr rozijnen
1 vanillestok, het merg
100 gr oud brood, in stukken



Verloren brood met appel op de barbecue
Verloren brood met appel op de barbecue

Verloren brood serveren op de bbq als afsluiter is altijd een succes !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Neem een vuurvaste schaal en doe de stukjes appel erin. Meng er de gesmolten boter en de fijngehakte tijm onder. Laat de stukjes appel gedurende 5 minuten grillen op de barbecue.

-Meng de melk met de suiker, het vanillemerg en de eieren. Klop los.

-Neem een vuurvaste schaal en schep de gegrilde appeltjes er in. Dompel de stukken oud brood in het mengsel van eieren en melk en schik ze tussen de stukken appel. Bestrooi het geheel met rozijntjes en overgiet met het resterende melkmengsel.

Plaats de schotel gedurende 10 minuten op de barbecue en laat garen onder deksel.

-Serveer lauwwarm.

Bron

Njam - chef Bart Desmidt -



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top